Κυριακή, 14 Απρ.
24oC Αθήνα

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Είχα απομυθοποιημένο από νωρίς τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Είχα απομυθοποιημένο από νωρίς τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας

“Βαριέμαι πολύ εύκολα στα στενά και ρουτινιάρικα όρια μιας σχέσης” ομολογεί ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Με αφορμή την τηλεοπτική συνεργασία με την Ελένη Τσολάκη στο πρωινό του OPEN, o Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο εστιάζοντας τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και στην απόφαση να μιλήσει δημόσια στο παρελθόν για την σεξουαλική του ταυτότητα. 

Είχες φτάσει ποτέ κοντά στο σημείο να κάνεις οικογένεια ή να παντρευτείς;

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ήμουν ανέκαθεν εξαιρετικά «ανεξάρτητη φύση». Βαριέμαι πολύ εύκολα στα στενά και ρουτινιάρικα όρια μιας σχέσης. Η αλήθεια είναι ότι είχα και απομυθοποιημένο από πολύ νωρίς τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας.

Ίσως φταίει που μεγάλωσα σε μία οικογένεια στην οποία μία μητέρα πάσχιζε επί χρόνια και συνεχώς να την κρατήσει ενωμένη, αλλά παρ’ ολ’ αυτά πάντα αυτή η οικογένεια διαλυόταν. Άσχετα όμως με το προσωπικό αυτό στοιχείο, η πορεία των σχέσεων και των γάμων τα τελευταία χρόνια με επιβεβαίωσαν πλήρως για τις απόψεις που είχα και έχω.

Ήσουν από τους πρώτους που παραδέχτηκες τη σεξουαλική σου ταυτότητα, είχες δεχτεί εκείνη την εποχή ρατσισμό;

Έχω δεχτεί κάθε είδους σκληρή επίπτωση που φέρνει μία τέτοια παραδοχή από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 όταν τα πράγματα ήταν πολύ πιο συντηρητικά και σκληρά.

Ούτε που θυμάμαι πόσες ειρωνείες, προσβολές αλλά και βίαιες συμπεριφορές έχω δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια λόγω της παραδοχής της σεξουαλικής μου ταυτότητας. Και στον προσωπικό και στον οικογενειακό, αλλά και στον επαγγελματικό χώρο.

Όλα αυτά όμως αν και κατά καιρούς με έθλιβαν, τελικά με ισχυροποίησαν και δεν «με πήραν από κάτω». Αντιθέτως με μετέτρεψαν σε έναν άνθρωπο που δεν παύει ποτέ να μάχεται σε όλα τα επίπεδα.

Media Τελευταίες ειδήσεις