Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ραδιοτηλεοπτικός χάρτης: Θα τους φύγουν… ή θα φύγουν!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Πριν ακόμα αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγγείλει ότι πρόκειται να επανεξετάσει τις άδειες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, ενώ με το που ανέλαβε την κυβέρνηση έγινε πολύς λόγος για τα χρήματα που οφείλουν οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί.

Από την πλευρά τους τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι και τα πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνόντος, οφείλουν αρκετά χρήματα από τις διαφημίσεις που έχουν προβάλλει κατά τις προεκλογικές περιόδους.

Ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και αρκετών ΜΜΕ βρίσκεται στο κόκκινο με καλά γνωρίζοντες να υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά τη λήξη των επαφών με τους εταίρους ο ραδιοτηλεοπτικός χάρτης αποτελεί προτεραιότητα για το Μαξίμου.

Με τη διαφημιστική αγορά να έχει παγώσει και τα έσοδα στους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι ανύπαρκτα αρκετοί από τους μετόχους των ηλεκτρονικών ΜΜΕ σκέφτονται την αποχώρησή τους από το χώρο. Σε μία αγορά που κινείται σε χαμηλότατα επίπεδα και με την κόντρα με την κυβέρνηση προ των πυλών, όλο και ενισχύεται η άποψη για αποχώρηση επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο για πολλά χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα  με έγκυρες πηγές, εδώ και δύο μήνες περίπου έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον για αγορά μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού από το εξωτερικό, αλλά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις οι επαφές έχουν παγώσει. ίσως, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, θέλοντας να αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή. Όποιο λοιπόν κι αν είναι το αποτέλεσμα των επαφών είναι σίγουρο ότι ο ραδιοτηλεοπτικός χάρτης, ένας χώρος με χιλιάδες εργαζομένους (από τους οποίους το μεγαλύτερο μέρος είναι χαμηλόμισθοι), πρόκειται να αλλάξει…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε