Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Rising Star»: Ο τοίχος της τηλεθέασης… δεν λέει να ανέβει!

«Rising Star»: Ο τοίχος της τηλεθέασης… δεν λέει να ανέβει!

Εμφανείς ήταν χθες, στο 3ο live, οι προσπάθειες των στελεχών του ΑΝΤ1 να σώσουν το καινούργιο τους προϊόν, το «Rising Star». Αν και τους πήρε δύο βδομάδες για να διορθώσουν βασικά λάθη τελικά… προσπάθησαν, αλλά όχι με πολλή επιτυχία.

Από τη μία λοιπόν «έκοψαν» τα πολλά διαφημιστικά διαλείμματα και περιόρισαν τα μεγάλα και ανούσια βίντεο με τους κριτές να λένε τα ίδια που λένε λίγο αργότερα στη live μετάδοση. Εμφανής επίσης ήταν και η επιθυμία να περιοριστούν τα ανούσια σχόλια και οι διάλογοι μεταξύ παρουσιαστή και κριτικής επιτροπής, κάτι που προσπάθησαν μεν, αλλά αρκετές φορές ο Γιώργος Λιάγκας και ο Αντώνης Ρέμος επέμεναν να πουν τα δικά τους με αποτέλεσμα ο τηλεθεατής να ψάχνει το τηλεκοντρόλ για να κάνει ζάπινγκ μπας και γλιτώσει το… πολικό χιούμορ τους!

Ωστόσο η ροή του χθεσινού live ήταν λίγο πιο… σφιχτή και πέρασαν περισσότεροι διαγωνιζόμενοι που προσπάθησαν να ρίξουν τον τοίχο. Από τις… κοιλιές του show, εκτός από τους διαλόγους Λιάγκα με Ρέμο, οι εμφανίσεις της Καλομοίρας που ήταν εντελώς αβοήθητη και δεν μπορούσε να διαχειριστεί… ό,τι έπρεπε να διαχειριστεί, με τη γλύκα της να μην είναι αρκετή να κρατήσει τους τηλεθεατές!

Από τις ευχάριστες στιγμές ήταν η έναρξη με τους κριτές και αυτή με τη Δέσποινα Βανδή να τραγουδά… ξαφνικά τα «Χριστούγεννά» της. Κατά τα άλλα… βαρετό… πληκτικό… χωρίς εκπλήξεις… χωρίς ανατροπές… χωρίς λάμψη…! Δεν είναι τυχαίο που παρά τις προσπάθειες ο «τοίχος τηλεθέασης» δεν λέει να ανέβει και παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το δεύτερο live. Τα οποία ποσοστά τηλεθέασης είναι υψηλά για κάποιο άλλο πρόγραμμα, αλλά όχι για ένα πολυδάπανο και πολυδιαφημιζόμενο talent show όπως το «Rising Star» που έκανε χαμηλότερες πτήσεις από αυτές που επιθυμούν στο κανάλι του Αμαρουσίου, σημειώνοντας 26,3 στο γενικό σύνολο και 27,6% στο δυναμικό κοινό για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του.

Να σημειώσουμε ότι στην πρεμιέρα του τα καθαρά νούμερα τηλεθέασης ήταν 34,9% στο γενικό σύνολο και 36,5% στο δυναμικό κοινό, ενώ στο δεύτερο live 30,5% και 27,9% αντίστοιχα. Είναι σαφές λοιπόν ότι αν στον ΑΝΤ1 δεν προσπαθήσουν περισσότερο κάνοντας κι άλλες βελτιωτικές αλλαγές οι… ρωγμές στον «τοίχο» της τηλεθέασης θα γίνουν μεγαλύτερες και θα υπάρξει μεγαλύτερη και δικαιολογημένη πτώση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε