Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά!

Ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά!

Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα προκειμένου να είναι εντάξει στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους. Κάποιοι θα έλεγαν ότι πρόκειται για «μεροκάματο του τρόμου», αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι «είναι απλά δουλειές, διαφορετικές από τις άλλες» που είναι απαραίτητο να γίνουν.

Απόψε το βράδυ, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» σε διάφορους χώρους συναντώντας κάποιους που το επάγγελμά τους κρύβει πολλούς κινδύνους και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όχι μόνο για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και πολλών άλλων. 

«Δυστυχώς είχαμε ένα ατύχημα πριν μία πενταετία. Ένα καλό παιδί και πρώην συνάδελφος έπεσε στη Μυτιλήνη από τον ιστό από τα 45 μέτρα. Δεν υπάρχει σωτηρία από εκεί», λέει στην κάμερα της εκπομπής ο Ανδρέας Κουστούκης που εργάζεται ως εναερίτης – ηλεκτρολόγος, τονίζοντας, όμως πως «Πάντα το ατύχημα είναι στη ζωή μας δηλαδή και στο αυτοκίνητο, εδώ ο άλλος πέρασε και του ήρθε το μάρμαρο στο κεφάλι. Προσέχεις εδώ πάρα πολύ γιατί είναι σίδερα, δεν έχεις την ευχέρεια. Σήμερα έχουμε ιδανική μέρα. Επειδή ταξιδεύω όλα αυτά τα χρόνια και εδώ είμαστε δίπλα στη θάλασσα που πάλι ευνοεί, δουλεύουμε από τα 500 μέτρα και πάνω υψόμετρο στις βουνοκορφές που είναι οι αναμεταδότες και οι πομποί. Αυτό σημαίνει ότι πάντα αντιμετωπίζεις τη βροχή, την ομίχλη, πάντα αέρηδες και όταν θα μας καλέσουν να πάμε να κάνουμε επισκευή, πάντα υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες που έχουν κάνει τη ζημιά και πάμε να την επισκευάσουμε»!

Για τις συνθήκες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει καθημερινά στην εργασία του μιλά και ο Ηλίας Μπακογιάννης που εργάζεται ως υπεύθυνος καλωδιακών βλαβών  και κάνει αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. «Ειδικά στη διαδικασία της συγκόλλησης φτάνει η θερμοκρασία πάνω από 50-55 βαθμούς. Μπαίνεις 80 κιλά και βγαίνεις 75. Μια φορά στη Σταδίου, τη 10ετία του ’80, δεν είχαμε τους ανιχνευτές, άναψαν τα παιδιά καμινέτο και έγινε έκρηξη. Ευτυχώς τότε  είχαμε απλά τραυματίες».

Ο Αντώνης Σρόιτερ με την κάμερα της εκπομπής του ALPHA, μας πηγαίνει και στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Βόρειο Ελλάδα, όπου οι ανατινάξεις για τους εργαζομένους μπορεί να είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα απρόοπτα. «Η δυσκολότερη συνθήκη που αντιμετώπισα όλα αυτά τα χρόνια ήταν όταν θέλαμε να κάνουμε μία ανατίναξη και ένας συνάδελφος, ο Γιάννης, του έδωσα με τον ασύρματο εντολή να βάλει φιτίλι και άναψε το φιτίλι. Έτρεξε να πάει στο αυτοκίνητο που θα τον απομάκρυνε από το χώρο της έκρηξης, αλλά δυστυχώς εκείνη τη στιγμή προσπαθώντας να ανέβει στο αυτοκίνητο γλιστράει και πέφτει κάτω. Το αυτοκίνητο άρχισε να γλιστράει και αυτό. Εκείνη τη στιγμή εγώ με το δεύτερο αυτοκίνητο που ήμουν σε ετοιμότητα τρέχω να τον προλάβω να τον απομακρύνω. Αυτός δεν ξέρω πώς, έτρεξε και πήγε και έκοψε το φιτίλι. Το τι άκουσε δεν μπορείτε να φανταστείτε, διότι η καρδιά μου πήγε στην Κούλουρη! Ρισκάρισα, ήμουν υπεύθυνος της έκρηξης. Αυτός λειτούργησε ενστικτωδώς, πίστεψε ότι προλάβαινε. Όντως πρόλαβε, αλλά εγώ τα είδα όλα» τονίζει ο  Παναγιώτης Βασιλειάδης  ένας από τους ανθρώπους που τοποθετεί τα εκρηκτικά.

Απόψε, στις 24:00, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» μέσα από τη συχνότητα του ALPHA συναντώντας ανθρώπους που η εργασία τους είναι ταυτόχρονα και πρόκληση, αλλά και πολλές φορές στοίχημα για την ίδια τους τη ζωή!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε