Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σε… εμπόλεμη ζώνη το τηλεοπτικό τοπίο

Σε… εμπόλεμη ζώνη το τηλεοπτικό τοπίο

Για αύριο, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, έχει οριστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με σκοπό τη συγκρότηση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση πρόκειται να επέλθει συμφωνία ώστε να οριστεί το νέο ΕΣΡ και στη συνέχεια να αναλάβει τον έλεγχο για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, όπως είναι στις αρμοδιότητές του. Με τον τρόπο αυτό, τη σύνθεση του ΕΣΡ, η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις αντιδράσεις που θα ακολουθήσουν από τα τηλεοπτικά κανάλια προσπαθώντας να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ωστόσο αρκετοί από τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έχουν ήδη αφήσει να γίνει γνωστό ότι θα προσφύγουν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ λέγεται ότι όσοι από αυτούς δεν πάρουν άδεια θα μεταφέρουν τα δικαιώματά τους στην Κύπρο και θα συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσω Digea. Είναι σαφές ότι τους επόμενους μήνες το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο θα γίνει… εμπόλεμη ζώνη, ενώ αβέβαιο θεωρείται το μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων που θα βρεθούν στο μέσο των συμφερόντων της κυβέρνησης και των ιδιοκτητών…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε