Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σε κατάσταση… πνιγμού το MEGA

Σε κατάσταση… πνιγμού το MEGA

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται» λέει η παροιμία. Τι γίνεται όμως όταν αυτός που πνίγεται δεν έχει καμία σανίδα σωτηρίας, καθόλου… μαλλί;

Ο προβληματισμός ισχύει και για όσα συμβαίνουν στο MEGA που ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και βλέπει καθημερινά τηλεθεατές να αποχωρούν από τη συχνότητά του. Το άλλοτε mega-λο κανάλι που ηγείτο στην κούρσα της τηλεθέασης έχει φτάσει να σημειώνει χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και από την κορυφή να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, πίσω από τον ANT1 και τον ALPHA. Το ταμείο όμως έχει κλείσει και προς το παρόν καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες, για τις μισθοδοσίες και σε ορισμένες από τις εταιρείες παραγωγής που κάποιες όμως έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν και να σκέφτονται να λήξουν τη συνεργασία.

Η «σανίδα σωτηρίας» είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να μπορέσουν εκτός από τις τρέχουσες πάγιες ανάγκες να καλυφθούν και άλλες υποχρεώσεις με αγορά καινούργιου προγράμματος. Χθες λοιπόν που έγινε το Διοικητικό Συμβούλιο φαίνεται ότι δεν επήλθε η συμφωνία μεταξύ των μετόχων με αποτέλεσμα να καθυστερεί να μπει χρήμα στο ταμείο. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ακούγονται οι μέτοχοι σκοπεύουν να προχωρήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τον Φεβρουάριο του 2016, θέλοντας προφανώς να δουν τους επόμενους μήνες τι πρόκειται να γίνει και με τις καινούργιες αδειοδοτήσεις αλλά και με την κίνηση της διαφημιστικής αγοράς. Συνεπώς έως τότε θα συνεχίζονται να καλύπτονται οι «πάγιες ανάγκες» που προανέφερα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα στελέχη του MEGA δεν μπορούν να ενισχύσουν το πρόγραμμά τους με νέα προγράμματα και θα συνεχίσουν, ως έχουν, να δίνουν τη «μάχη» της τηλεθέασης. Αν μάλιστα σκεφτείτε ότι τον Φεβρουάριο είναι το ξεκίνημα του -όπως λέγεται- «δεύτερου μισού της σεζόν» και οι τηλεοπτικοί σταθμοί είθισται να βγάζουν καινούργια προγράμματα, το MEGA θα μείνει ως έχει. Δηλαδή με αυτό το πρόγραμμα που συνεχίζει καθοδική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης!

Με «κλειστό το ταμείο» απομακρύνονται ακόμα περισσότερο οι ελπίδες των στελεχών –και των τηλεθεατών- να έχουν τον Φεβρουάριο στον αέρα το «Κάτω Παρτάλι», ενώ υπάρχει και κάποια… υποψία με το τι θα γίνει με τη «Χειρότερη βδομάδα της ζωής μου» αν η εταιρεία παραγωγής δεν θελήσει να συνεχίσει την παραγωγή του δεύτερου κύκλου. Βέβαια ήταν προγραμματισμένο η σειρά να σταματήσει τα γυρίσματα μετά την παραγωγή του πρώτου κύκλου των επτά επεισοδίων, αλλά ίσως χρειαστούν χρήματα για να συνεχίσει η εταιρεία την παραγωγή του δεύτερου και τρίτου κύκλου, καθώς η πρωτότυπη σειρά αποτελείται από τρεις κύκλους των επτά επεισοδίων έκαστος.

Σύμφωνα πάντως με έγκυρες πληροφορίες στο κανάλι της Μεσογείων και -για να συνεχίσω στο… πνεύμα των παροιμιών – «βγάζοντας από τη μύγα ξύγκι» σκοπεύουν να ενδυναμώσουν το υπάρχον πρόγραμμά τους εξασφαλίζοντας καθημερινά ξένες σειρές για το prime time πρόγραμμά τους. Σίγουρα όμως για το MEGA που έχει παράδοση στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας η εξέλιξη αυτή δεν τους ικανοποιεί γνωρίζοντας δε ότι είναι δύσκολο να φέρει mega-λα θετικά αποτελέσματα…! Άλλωστε, παραμένοντας στο… πνεύμα της παροιμίας να αναφέρω κι αυτή που λέει «εις του θανάτου τις πληγές, βοτάνια δεν χωρούνε», οπότε αν δεν πάρουν δραστικές αποφάσεις με ανταγωνιστικά καινούργια προγράμματα τότε θα είναι δύσκολο να μαζέψουν ξανά τους τηλεθεατές καθώς «όποιος σκορπάει τον καιρό, δεν τον ξαναμαζεύει»…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε