Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σφαγή στον ΑΝΤ1 με δεκάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών

Σφαγή στον ΑΝΤ1 με δεκάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών

Τσουνάμι απολύσεων που δεν λέει να σταματήσει και σύντομα δεκάδες εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα εξόδου. Ωστόσο η μεγάλη… σφαγή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αφού το σχέδιο της «τρόικας» του ΑΝΤ1 για «ξεκαθάρισμα» έχει μπει ήδη σε εφαρμογή…!

Η αλήθεια είναι ότι η διαφημιστική αγορά κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα μειώνοντας τα έσοδα. Έτσι, η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εκ νέου αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει κανείς νόμος που να απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις, δίνεται η δυνατότητα στη διοίκηση του ΑΝΤ1 να εφαρμόσει χωρίς να φοβάται το πρόγραμμα «εξυγίανσης», όπως ονομάζει το «ξεκαθάρισμα» του εργατικού δυναμικού της!

Το πρόγραμμα αυτό λοιπόν αφορά άμεσα δεκάδες απολύσεις εργαζομένων του Ομίλου και μέσα στις επόμενες ημέρες, έως το τέλος Ιουλίου, αναμένεται να απολυθούν περισσότεροι από 40 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί δε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει από το κανάλι του Αμαρουσίου δεκάδες εργαζόμενοι, ενώ το τελευταίο πλάνο του σχεδίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο δίμηνο, Αυγούστου Σεπτεμβρίου.

Έτσι εκτός από τους σαράντα εργαζομένους που αναμένεται να απολυθούν τέλος Ιουλίου, έως τον Σεπτέμβριο θα απολυθούν πολλοί ακόμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν δοθεί αναγκαστικές άδειες σε εργαζομένους μη παραγωγικών τμημάτων του σταθμού με σκοπό ορισμένα από αυτά να σταματήσουν να λειτουργούν και να δοθούν σε εξωτερικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα έχει γίνει με το τηλεφωνικό κέντρο του Ομίλου.

Παράλληλα, όσοι δεν δουν την πόρτα εξόδου θα δεχτούν και άλλη μείωση μισθού, αλλά θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που θα συνεχίσουν να έχουν έστω και ένα κουτσουρεμένο εισόδημα. Κι όλα αυτά όπως προανέφερα με την κυβέρνηση να… σφυρίζει αδιάφορα αφού άλλωστε ο ΑΝΤ1, όπως και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί, δεν υπάρχουν μέχρι να δοθούν οι καινούργιες άδειες, οπότε η «σφαγή» γίνεται χωρίς εμπόδια…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε