Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σηκώθηκαν όρθιοι στα δελτία ειδήσεων για να σηκώσουν τα νούμερά τους!

Σηκώθηκαν όρθιοι στα δελτία ειδήσεων για να σηκώσουν τα νούμερά τους!

Ανατροπές στο σκηνικό των δελτίων ειδήσεων, αποδεικνύοντας ότι θα είναι μία σεζόν σκληρής μάχης για την τηλεθέαση, αλλά και πολλών αλλαγών στα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Όπως φαίνεται τα στελέχη των ενημερωτικών τομέων αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα… προς τα πίσω, κλείνοντας τα πολλά «παράθυρα» με τους σχολιαστές και αποφασίζοντας να ανοίξουν «παράθυρα» με ειδήσεις. Έτσι αντί να… γεμίζουν το χρόνο των δελτίων με λίγα θέματα που θα σχολιάζονται ενδελεχώς και… κουραστικώς, αποφάσισαν να εμπλουτίσουν τη θεματολογία τους με περισσότερες ειδήσεις.

Την αρχή είχε κάνει πριν από χρόνια το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA που η τότε γερμανική διοίκησή του δέχτηκε την άποψη των ελλήνων στελεχών του σταθμού να παρουσιάσει περισσότερα θέματα και να μην μείνει σε σχολιασμό θεμάτων, όπως γινόταν στα περισσότερα από τα εγχώρια κανάλια.

Στη θεματολογία μάλιστα του δελτίου τους εκτός από τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα μπήκαν και αρκετά καλλιτεχνικά, αλλά όχι με τη… σατιρική διάθεση που παρουσιάζονταν στο δελτίο του STAR. Η γρήγορη αυτή εναλλαγή θεμάτων στο δελτίο του ALPHA ενισχύθηκε από τη Δευτέρα με πιο δυναμικό τρόπο, αφού ο παρουσιαστής του, ο Αντώνης Σρόιτερ, δεν συζητά με τους δημοσιογράφους στο μακρύ τραπέζι, αλλά σηκώνεται όρθιος θέλοντας έτσι να δώσουν στον τηλεθεατή την εντύπωση του «θα σας τα πούμε γρήγορα». Η… εγρήγορση αυτή στο κεντρικό δελτίο του ALPHA κέρδισε όπως φαίνεται τους τηλεθεατές που παρά το σκληρό ανταγωνισμό με τους απέναντι, σε MEGA και ΑΝΤ1, να προβάλλουν τις δημοφιλείς σειρές «Όνειρο ήταν» και «Μπρούσκο», σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις.

Το μοτίβο αυτό, των γρήγορων ειδήσεων με πολλές συνδέσεις και τον παρουσιαστή να σηκώνεται όρθιο ακολούθησε τις τελευταίες ημέρες και το MEGA. Το κανάλι της Μεσογείων που υποστήριξε για χρόνια το σχεδόν… μονοθεματικό δελτίο ειδήσεων με ατέλειωτες συζητήσεις και αναλύσεις για το κεντρικό θέμα της ημέρας, φαίνεται ότι περνά σε άλλη εποχή. Η παρουσιάστριά του Μαρία Σαράφογλου σηκώνεται από τη θέση της για να μιλήσει σε σύνδεση με κάποιον δημοσιογράφο, ενώ οι αναλύσεις από τους σχολιαστές είναι εμφανώς μικρότερης διάρκειας.

Η αλλαγή αυτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων που ουσιαστικά θυμίζει παλαιότερες εποχές φαίνεται ότι κερδίζει τους τηλεθεατές, γιατί παρά το ότι απέναντι, στον ΑΝΤ1, έχει ξεκινήσει το «Μπρούσκο» που σημειώνει τις υψηλότερες τηλεθεάσεις, τελικά το δελτίο του MEGA ανέβασε αισθητά τα νούμερα τηλεθέασής του, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεθεατές θέλουν ένα πολυθεματικό δελτίο ειδήσεων, με ενδιαφέροντα θέματα για να κρατήσει τους τηλεθεατές στη συχνότητά του.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι… καινούργια, αλλά γίνονταν παλαιότερα, μέχρι τη μέρα που άνοιξαν… διάπλατα τα «παράθυρα» με τους σχολιαστές να αναλύουν και τα δελτία ειδήσεων να… μεταλλάσσονται σε εκπομπές. Διαπιστώνοντας όμως, ότι οι τηλεθεατές προτιμούν να βλέπουν πολυθεματικά δελτία με μικρής διάρκειας ρεπορτάζ όπως απαιτεί ένα δελτίο ειδήσεων, τα στελέχη των σταθμών είναι πρόθυμοι ακόμα και να σηκώσουν τους παρουσιαστές τους προκειμένου να σηκώσουν και τα νούμερα τηλεθέασής τους για να κερδίσουν στη «μάχη των 8»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε