Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Newsit: «Καμία ζώνη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα»!

Σταματίνα Τσιμτσιλή στο Newsit: «Καμία ζώνη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα»!

Επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο πριν από μία βδομάδα και τα… έβαλε με τους «παλιούς». Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έχοντας παρέα τους Ελένη Τσολάκη, Δημήτρη Παπανώτα και Νίκο Αναδιώτη ξεκίνησε να παρουσιάζει καθημερινά στον ALPHA την ψυχαγωγική εκπομπή «Happy day».

 Απέναντί της, στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκονται δυνατοί αντίπαλοι που παρουσιάζουν εκπομπές στη λεγόμενη «πρωινή ενημερωτική ζώνη» πολλά χρόνια έχοντας «χτίσει» σταθερή σχέση με τους τηλεθεατές. Τελικά όμως, μπορεί ο «παλιός να είναι δυνατός, αλλά κι ο νέος μπορεί να είναι happy καθώς, όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, η εκπομπή έχει κερδίσει αρκετούς τηλεθεατές. Αξιοσημείωτο είναι ότι την πρώτη βδομάδα προβολής της η «Happy Day» σημείωσε 16% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 25,8% στο «δυναμικό κοινό» που είναι και αυτό στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κανάλι της Κάντζας. Αξιοσημείωτο για το κανάλι της Κάντζας είναι και ότι στο γυναικείο κοινό ηλικίας 15 έως 24 ετών, την προηγούμενη βδομάδα η εκπομπή σημείωσε 65,5% μέσο όρο.

Συναντώντας λοιπόν τη Σταματίνα Τσιμτσιλή ξεκίνησα την κουβέντα μας με το αν φοβήθηκε που επέστρεψε στην τηλεόραση σε μία δύσκολη ζώνη και όπως μου είπε:

«Με δεδομένο ότι καμία ζώνη δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, προσπάθησα να εστιάσω στη χαρά μου και όχι στην όποια δεύτερη σκέψη ή ανασφάλεια ένιωθα. Άλλωστε ανέκαθεν σεβόμουν οποιονδήποτε βρισκόταν απέναντι μου και ειδικά στην περίπτωση του «Happy Day», οι ενημερωτικές εκπομπές της ζώνης έχουν δώσει δείγματα γραφής εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ πάντως ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις με κέφι, όλο και κάποιοι ανταποκρίνονται.

-Παρόλο αυτά βλέπουμε η «Happy day» στον Alpha σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Τι θεωρείς ότι είναι αυτό που κέρδισε μεγάλη μερίδα των τηλεθεατών;

Καταρχήν θα σου πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη μεγάλη αγκαλιά του κόσμου, γιατί κάνουμε αυτή την εκπομπή με πολύ κέφι και σκληρή δουλειά. Το ότι είμαστε μια εναλλακτική επιλογή ανάμεσα σε ενημερωτικές εκπομπές που πραγματεύονται πάνω κάτω την ίδια θεματολογία, σίγουρα έχει παίξει το ρόλο του. Από εκεί και πέρα όμως, θέλω να πιστεύω ότι αυτό που κέρδισε τον κόσμο είναι η αισιοδοξία και το χαμόγελο που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί του.

-Είναι πολύ νωρίς, αλλά αν εσύ μπορούσες να κάνεις κάποια αλλαγή στην εκπομπή, ποια θα ήταν αυτή; Ή, τι θα ήθελες να προσθέσεις σε αυτήν;

Αν και είμαστε στην πρώτη εβδομάδα, τολμώ να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από το περιεχόμενο της εκπομπής. Στοχεύουμε στη γρήγορη ροή με πολλά και διαφορετικά θέματα, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις αλλά και χρηστικά θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό ενώ τη δική του πινελιά βάζει ο Δήμος Βερύκιος που μας βοηθά να συγκεράσουμε την ψυχαγωγία με την ενημέρωση.

-Θέλω να μου περιγράψεις τους συνεργάτες σου, την Ελένη Τσολάκη, τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Νίκο Αναδιώτη.

Η Ελένη είναι ένα φρέσκο και δυναμικό κορίτσι με πολλή όρεξη για δουλειά. Έχουμε ταιριάξει πολύ και χαίρομαι που είναι στο πλευρό μου. Ο Δημήτρης είναι ο πιο έμπειρος της παρέας και ο απόλυτος ατακαδόρος. Αισθάνομαι ασφάλεια δίπλα του και αυτό είναι κάτι που του είπα από την πρώτη στιγμή. Όσο για τον Νίκο, θεωρώ ότι είναι μια από τις εκπλήξεις αυτής της εκπομπής. Είναι ένα πανέμορφο αγόρι με μια ακόμα πιο όμορφη ψυχή.

-Τι είναι αυτό που κάνει τη Σταματίνα να έχει μία «happy day»;

Κάθε μέρα που ανοίγω τα μάτια μου και πριν σηκωθώ από το κρεβάτι, αναλογίζομαι ό,τι όμορφο υπάρχει στη ζωή μου και αυτό με βοηθά να ξυπνώ με ένα χαμόγελο. Μια happy day λοιπόν χρειάζεται χαμόγελα, φίλους, αισιοδοξία και φως…»!

-Επί σειρά ετών στην επονομαζόμενη «πρωινή ενημερωτική ζώνη» η εναλλακτική πρόταση ήταν αυτή του Star, έως ότου «μετακόμισε» η «Πρωινή Μελέτη» με την Ελεονώρα Μελέτη. Σκέφτεσαι ότι βλέποντας τις τηλεθεάσεις, μήπως βρεθεί κάποιος, από το Star απέναντί σου;

Προς το παρόν σκέφτομαι μόνο ό,τι αφορά στη δική μας παρέα και το πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Άλλωστε η μέχρι τώρα εμπειρία μου με έχει διδάξει ότι είναι ανώφελο να αγχωνόμαστε για το αύριο, γιατί πολύ απλά κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ειδικά στο χώρο της τηλεόρασης που είναι όλα τόσο ρευστά.

Καθημερινά λοιπόν στις 8 το πρωί, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με την παρέα της προσπαθεί με ψυχαγωγικά θέματα να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τους περισσότερους τηλεοπτικούς σταθμούς που ασχολούνται με την ειδησεογραφία. Πάντως, μετά από χρόνια που ο ALPHA είχε «παγώσει» την πρωινή ζώνη του, την ενεργοποίησε ξανά και όπως είναι λογικό η κίνηση αυτή τους κάνει… happy, αλλά βάζει και… ιδέες σε κάποιους από τους απέναντι που δεν σκοπεύουν να παραδοθούν και για αυτό προβλέπεται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε