Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Σταμάτης Μαλέλης: Ήμουν σε βαθύ κώμα, κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω

Σταμάτης Μαλέλης: Ήμουν σε βαθύ κώμα, κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, Σταμάτης Μαλέλης, αποκάλυψε συγκλονιστικές στιγμές από την περίοδο που βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη» για την καριέρα του, τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά και τα επόμενα σχέδιά του εκτός τηλεόρασης.

Ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA αφού χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο για όσους ασχολούνται με τα medια εξήγησε: «Είναι πολύ στενάχωρα τα θέματα. Θύματα πανδημίας, θύματα πολέμου, μια μάνα που κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Μια δύσκολη περίοδο για εμάς που ασχολούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ο Σταμάτης Μαλέλης αποκάλυψε στην κάμερα:

«Δεν κινδύνεψα απλώς, έφυγα και ήρθα. Πάθαινα συνεχόμενες ανακοπές.
Ήμουν σπίτι και ήταν ξημερώματα. Έπαθα έμφραγμα, ευτυχώς ήρθε πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο και με πήρε.

Πήγα στο νοσοκομείο, έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν έφυγα. Δεν θα ήμουν εδώ αν δεν έδιναν μεγάλο αγώνα οι γιατροί μου.

Μετά από εβδομάδες ξύπνησα χωρίς να μπορώ να κουνήσω ούτε τα δάχτυλα μου.

Με είχαν τελειωμένο, δεν πίστευε κανείς ότι θα καταφέρω να βγω όρθιος από το νοσοκομείο. Το τρομερό είναι όταν κάνεις το πρώτο βήμα και κοιτάς από το παράθυρο έξω τον κόσμο. Εκεί καταλαβαίνεις το συγκλονιστικό νόημα της ζωής.

Εκτός από το πρόβλημα με την καρδιά του, δέκα χρόνια νωρίτερα ο Σταμάτης Μαλέλης είχε αντιμετωπίσει χρόνια κατάθλιψη. «Ήμουν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες κλεισμένος σε ένα δωμάτιο. Ήταν μια πολύ δύσκολη δεκαετία.

Το τεράστιο λάθος μου ήταν ότι δεν πήγαινα σε έναν ειδικό. Δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι εγώ που είμαι ισχυρός δεν τολμούσα ούτε να βγω στον δρόμο. Το έκρυβα από όλους.

Μόνο ο φίλος μου ο Κυριάκος ο Ντούμος που ήταν πάντα δίπλα μου ήξερε. Ήταν αδύνατον να με βγάλει από το σπίτι, όχι να πάω σε γιατρό. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν βρέθηκα για άσχετο λόγο στο νοσοκομείο.
Είχα σοβαρό πρόβλημα με το έντερο και ήταν η πρώτη φορά που νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο. Το πρόβλημα με την καρδιά ήρθε 10 χρόνια μετά από τότε, μόλις είχα τελειώσει το βιβλίο μου.

Είχα καταφύγει και εγώ στο αλκοόλ, είχα παραμερίσει τον εαυτό μου. Ήμουν στα όρια του θανάτου. Προσπαθούσα να μην το καταλάβει η κόρη μου. Έτρεμα να μην καταλάβει τίποτα, προσπαθούσα να την προφυλάξω από αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Μαλέλης.

Media Τελευταίες ειδήσεις