Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σταθερά στην κορυφή το MEGA

Σταθερά στην κορυφή το MEGA

Την απαξίωση -που έχουν δείξει ορισμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί στην ενημέρωση προσπαθώντας να κάνουν οικονομία και απολύοντας κόσμο με σκοπό να βγάζουν… ό,τι να ‘ναι στο πρόγραμμά τους- «πληρώνουν» αυτή την περίοδο με την έντονη ειδησεογραφία βλέποντας τους τηλεθεατές να απομακρύνονται από τη συχνότητά τους.

Οι τηλεθεατές, οι πολίτες, θέλοντας να ενημερώνονται για τις εξελίξεις έχουν δώσει σαφές προβάδισμα στο MEGA που τις τελευταίες ημέρες παρέχει συνεχή ενημέρωση. Με έκτακτες πολιτικές εκπομπές ο σταθμός της Μεσογείων έχει καταφέρει να κερδίσει τη μεγαλύτερη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού που συντονίζονται στη συχνότητα του MEGA για να ενημερώνονται τηλεοπτικά. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τη χθεσινή ημέρα το MEGA βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στο σύνολο ημέρας και με μεγάλη μάλιστα διαφορά (8,7 μονάδων) από το δεύτερο τηλεοπτικό σταθμό, τον ΑΝΤ1. Σαφής όμως είναι η υπεροχή του MEGA και στο δυναμικό κοινό για το οποίο… κόπτονται στελέχη τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το εν λόγω κοινό δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση. Τελικά όμως τα στοιχεία τηλεθέασης τους διαψεύδουν…!
Αναλυτικά η κατάταξη των τηλεοπτικών σταθμών βάσει των μέσων όρων στο γενικό σύνολο της χθεσινής ημέρας, Τρίτης 30 Ιουλίου, από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, είναι η εξής:

Τηλεοπτικός σταθμός Μέσος όρος Γενικό Σύνολο Μέσος όρος Δυναμικό κοινό
MEGA 21,2%
 
18,7%
ANT1 12,5%
 
12,7%
SKAI 12%
 
10,4%
ALPHA 11,9%
 
14,1%
ΕΡΤ1 9,3%
 
6,6%
STAR 8,9%
 
10,2%
EPSILON 2,9%
 
2,4%
ΕΡΤ2 1,7%
 
1,6%
 

Βέβαια, αξίζει να αναφέρω ότι παρά την προτεραιότητα στην ενημέρωση που έχει δώσει η ΕΡΤ1 φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει τους τηλεθεατές και έτσι παραμένει αρκετά πίσω στην κούρσα της τηλεθέασης. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους στην κρατική τηλεόραση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε