Τετάρτη, 22 Μαΐ
24oC Αθήνα

Στέλιος Παρλιάρος: Έλεγαν «σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε AIDS»

Στέλιος Παρλιάρος: Έλεγαν «σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε AIDS»

Όλα όσα εξομολογήθηκε ο Στέλιος Παρλιάρος στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Για την στενή του φιλία με τον Μπίλι Μπο και τον ρατσισμό που βίωσε στο μαγαζί που διατηρούσε στο Κολωνάκι μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Παρλιάρος όταν βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 το απόγευμα της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

«Δεν το ήξερα το Κολωνάκι, έμενα στην πλατεία Αμερικής. Άκουγα όμως για αυτό και σκέφτηκα πως θα πάω εκεί. Ότι δηλαδή αυτό που θέλω και οραματίζομαι μάλλον θα το καταλάβουν στο Κολωνάκι. Θα μπορούσα να ανοίξω το μαγαζί στην πλατεία Αμερικής που θα ήταν και πιο φτηνό.

Ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, πολύ φυσιολογικά θεωρούσα τα πάντα οπότε όση επιτυχία μου ερχόταν τόσο πιο πολύ δούλευα. Σαφώς ήρθαν και χρήματα αλλά δεν τα είχα καλά με τα οικονομικά και ένα πιτσιρίκι τότε, που ήμουν, που να τα καταλάβει.

Γιατί το βράδυ ήθελα να βγω, πήγαινα και κοιμόμουν κάτω από τον πάγκο στο εργαστήριο, το πρωί έπαιρνα την κρέμα και συνέχιζα και δούλευα» εξομολογήθηκε αρχικά ο γνωστός ζαχαροπλάστης.

«Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα όταν πέθανε ο Μπίλι Μπο και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο  και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι με έλεγαν “σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε”. Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε».

«Φόβος και τρόμος, “δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό”. Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω.

 

Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που “έχτισα” άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος” παραδέχθηκε επίσης ο Στέλιος Παρλιάρος.

Media Τελευταίες ειδήσεις