Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στη ΝΕΡΙΤ περιμένουν… την ΕΡΤ!

Στη ΝΕΡΙΤ περιμένουν… την ΕΡΤ!

Αβεβαιότητα και αναβρασμός στη ΝΕΡΙΤ λόγω εκλογών. Το προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν οι δημοσκοπήσεις έχει προκαλέσει ερωτήματα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας ότι μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι αν αναλάβει κυβέρνηση θα ανοίξει ξανά την ΕΡΤ και θα προσλάβει ξανά τους απολυμένους, αρκετοί είναι αυτοί –και ιδιαίτερα της διοίκησης- που ανησυχούν για την «επόμενη μέρα»!

Βέβαια, μπορεί να υπάρχουν δεσμεύσεις και ορισμένου χρόνου θητείες για τους επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ, αλλά όλα θα εξαρτηθούν αν θα μείνουν να συνεργαστούν με το νέο καθεστώς, εφόσον βέβαια υπάρξει τέτοιο. Στην Κουμουνδούρου πάντως φαίνεται ότι έχουν σχεδιάσει το πλάνο της «επόμενης ημέρας», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κρατική ραδιοτηλέοραση. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο θα επανέλθουν όλα και όλοι στο καθεστώς που υπήρχε έως την 11η Ιουνίου, έως δηλαδή την ημέρα που η τρι-κομματική τότε κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ.

Το σχέδιο αυτό λοιπόν περιλαμβάνει επαναπρόσληψη όλων όσων ήταν στην ΕΡΤ και τοποθέτησή τους στις θέσεις που ήταν, ενώ φαίνεται ότι θα απολυθούν οι νέο-πρσληφθέντες της ΝΕΡΙΤ. Βέβαια, όποιες κι αν είναι τελικά οι αλλαγές, αυτό που δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει είναι το όνομά της και επιστροφή στον τίτλο της ως ΕΡΤ, αφού μία τέτοια διαδικασία θα έμπλεκε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης με την EBU και θα έπρεπε να ξεκινήσει ξανά τις εργασίες για να γίνει μέλος της.

Βέβαια αξίζει να αναφέρω ότι αυτή την περίοδο τα πάντα έχουν «παγώσει» και τα ραβασάκια που είχαν φτάσει από το Μαξίμου για εκπομπές μπήκαν ξανά στα συρτάρια καθώς δεν μπορούν να γίνουν τώρα εγκρίσεις για καινούργιες παραγωγές. Και το σίγουρο είναι πως ό,τι ξημερώσει την «επόμενη μέρα» θα προκαλέσει «πάγωμα» είτε στη μία, είτε στην άλλη πλευρά, καθώς όπως φαίνεται ο ομφάλιος λώρος της κυβέρνησης με την κρατική τηλεόραση δεν πρόκειται να κοπεί εύκολα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε