Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στο ΕΣΡ φτάνει η κόντρα Ζωής Κωνσταντοπούλου και κυβέρνησης

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο κτίριο της οδού Αμερικής, όπου στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταλήγει η κόντρα της κυβέρνησης με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Από την κυβέρνηση υπενθυμίζουν -και τονίζουν με νόημα- το θεσμικό ρόλο του ΕΣΡ στις αδειοδοτήσεις των  τηλεοπτικών σταθμών επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ελλιπής συνθεσή του μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα -από ορισμένους που δεν θα λάβουν την άδεια – να κινηθούν νομικά υποστηρίζοντας τη μη εγκυρότητα των αποφάσεων.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι δεν τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις αυτών που έχουν αποχωρήσει ώστε να αποφευχθεί η αντικατάσταση και των μελών που, αν και έχει παρέλθει η τετραετία, παραμένουν στη θέση τους καλυπτόμενοι από κάποια “παραθυράκια” του νόμου για παράταση της θητείας τους.

Η άποψη αυτή “φωτογραφίζει” την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου που ασκεί και χρέη προέδρου και είναι μητέρα της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πρόσωπα από το Μαξίμου μάλιστα διαρρέουν ότι η ΠτΒ αποφεύγει να φέρει το θέμα του ΕΣΡ στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εξαιτίας αυτού του συγγενικού “δεσίματος”, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι είναι θέμα ηθικής τάξης ο ελεγκτής (ΠτΒ) να μην έχει πρώτου βαθμού συγγένεια με τον ελεγχόμενο (ΕΣΡ), όπως συμβαίνει. 

Οι ίδιες πηγές πάντως από το Μαξίμου λένε χαρακτηριστικά ότι “είναι ζήτημα χρόνου να λυθούν τα προβλήματα”, προϊδεάζοντας έτσι ότι είτε στη μία θεση (του ελεγκτή) είτε στου ελεγχόμενου (του ΕΣΡ) θα υπάρξουν αλλαγές…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε