Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συνέντευξη με την Κάτια Δανδουλάκη: “Είμαι ευγνώμων”

Συνέντευξη με την Κάτια Δανδουλάκη: “Είμαι ευγνώμων”

 Το «Σπίτι της Έμμας» ανοίγει την πόρτα του στους τηλεθεατές. Η καινούργια ελληνική σειρά του MEGA κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30 και οι συντελεστές του εγγυώνται ότι η σειρά θα αγαπηθεί πολύ.

Λίγο πριν το πρώτο επεισόδιο λοιπόν συνάντησα την Κάτια Δανδουλάκη και μιλήσαμε για όλα: για την «Έμμα», αλλά και το «Dancing with the stars». Για τα γυρίσματα με άλλους επίσης καταξιωμένους συνεργάτες, αλλά και τη θέση της στην κριτική επιτροπή. Στο τέλος μάλιστα της κουβέντας μας της ζήτησα να βαθμολογήσει την καινούργια σειρά και –αντίθετα με… κάποιους που «στρογγυλεύουν» τα λόγια τους, το έκανε. Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο έχει κερδίσει το θαυμασμό, αλλά και την εκτίμηση των θεατών!

Η συζήτησή μας ξεκίνησε για την «Έμμα» και το πώς αποφάσισε να… βαρύνει κι άλλο το πρόγραμμά της με καθημερινά γυρίσματα, αφού εκτός από το «Dancing» έχει και τις παραστάσεις στο θέατρο με την κωμωδία «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει το βράδυ»!

Στην ερώτησή μου λοιπόν τι ήταν αυτό που την έκανε να πει το «ναι» στο να πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Το σπίτι της Έμμας» μου είπε πως:

«Πάντα κοιτάζω ορισμένα πράγματα που τους δίνω εξίσου μεγάλη σημασία: Το σενάριο, δηλαδή περί τίνος πρόκειται κι αν με ενδιαφέρει, την παραγωγή και το κανάλι. Συγχρόνως και τους πρωταγωνιστές. Δηλαδή εάν δεν αισθανθώ ότι είναι γερά “οχυρωμένο” αυτό το πράγμα δεν παίρνω την απόφαση. Στην “Εμμα” λοιπόν, πέρα από αυτούς τους λόγους, που ήξερα πολύ καλά την εταιρία παραγωγής, το κανάλι και μου άρεσε εξαιρετικά η υπόθεση και βρήκα πολύ χαριτωμένο που πρωταγωνιστεί το σκυλάκι, ήταν και η πρώτη πρόταση που μου έκαναν ποτέ για καθαρόαιμη κωμωδία! Κι αυτό το ήθελα, το “κυνηγούσα”! Αυτή είναι η πρώτη καθαρόαιμη κωμωδία που κάνω στην τηλεόραση! Είχα και μεγάλη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Μπέζο, με τον οποίο “κυνηγιόμασταν” πολλά χρόνια να βρεθούμε μαζί και δεν θα είχαμε καταφέρει. Για αυτό και είπα αμέσως το “ναι”!

-Στη σειρά πάντως πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει κι η Έμμα

Κοιτάξτε να δείτε: μια ευχή και μία κατάρα μου είχε δώσει ο Μάριος (Πλωρίτης). “Μην παίξεις ποτέ με παιδάκι και με ζώο”. Και εγώ τα έχω κάνει και τα δύο (γελώντας) …και με παιδί έχω παίξει, το οποίο λατρεύω ιδιαίτερα και η Δήμητρα (Δουμένη) θα γίνει μία υπέροχη λυρική τραγουδίστρια. Μου φέρνει όλους τους ελέγχους της κάθε εξάμηνο, τις εκθέσεις της, τα πάντα. Έχουμε πολύ τρυφερή σχέση. Σαν παιδί μου την νιώθω. Λοιπόν έπαιξα και με παιδάκι και με ζωάκι. Είναι η δεύτερη φορά που παίζω με ζώο. Μια στο θέατρο που έπαιξα με ένα γατάκι, τη Σίμπιλ μου στο ”Άμπρα Κατάμπρα” κι έζησα μαζί της 20 υπέροχα χρόνια και την έχασα πριν από δύο χρόνια και τώρα παίζω με την Έμμα, η οποία είναι από τα πιο γλυκά ζωάκια που έχω δει. Καταρχήν είναι επαγγελματίας. Είναι γλυκιά , ήρεμη και πολύ κοινωνική. Έρχεται λέει “καλημέρα” στον καθένα στα καμαρίνια, οσμίζεται, κάνει τη βόλτα της και μετά στήνεται στο πλατό έτοιμη για γύρισμα. Επαγγελματίας, ευγενέστατη και δεν μας ταλαιπωρεί το μανάρι μου. Και δεν είναι εκπαιδευμένο σκυλάκι. Είναι το σκυλάκι μιας κυρίας, η οποία είχε την πολύ καλή διάθεση να το φέρνει και να ταλαιπωρείται μαζί μας στην παραγωγή.

-Εκτός από την Έμμα όμως, η ηρωίδα, η Ιουλία, που υποδύεστε είναι λίγο… περίεργη!

Μα η Ιουλία που υποδύομαι είναι μια γυναίκα που την έχει χωρίσει εδώ και 10 χρόνια ο σύζυγός της και δεν τον αφήνει να ζήσει ήσυχο τον άνθρωπο! Έχουν ένα δεσμό πάρα πολύ ουσιαστικό και πάρα πολύ ανυπόφορο. Νομίζω ότι εγώ είμαι η ανυπόφορη… ! Αυτός είναι ανυπόφορος από άλλη άποψη. Συνέχεια θέλει να επιβεβαιώνει τον ανδρισμό του με διάφορες υπέροχες υπάρξεις. Αυτή χώνεται συνέχεια στη ζωή του γιατί αποφάσισε μεν να χωρίσουν, αλλά δεν το αποφάσισε κιόλας! Αυτό είναι το χαριτωμένο, ότι είναι λίγο “τραβάτε με κι ας κλαίω”.

-Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον αυτό το “family story”. Βέβαια οι δύο σεναριογράφοι, ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή γράφουν ανατρεπτικά, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία!

Ναι, τα παιδιά είναι πάρα πολύ ήρεμα και ευγενικά. Επίσης ο σκηνοθέτης, ο Ανδρέας Μορφονιός που τον γνώρισα τώρα είναι εξαιρετικός ήρεμος! Κάνουμε τα γυρίσματα και στα στούντιο τα παλιά του Φίνου και εμένα μου προκαλούν μια πολύ γλυκιά νοσταλγία. Ότι ήταν εκεί το καμαρίνι της Αλίκης (Βουγιουκλάκη), του Δημήτρη (Παπαμιχαήλ) και μου θύμισε μια ολόκληρη ιστορία χρόνων, μυθική για μένα που τους λάτρεψα αυτούς τους ανθρώπους , τους αγάπησα πολύ. Ήταν πολύ πιο διαφορετικά, αλλά τα πράγματα τότε ήταν πολύ πιο γοητευτικά. Ήμασταν φανατισμένοι με αυτό που κάναμε και δεν υπήρχαν οι ακροαματικότητες, δεν υπήρχε αυτό το άγχος του χρόνου. Όλα γίνονταν με ένα άλλο πάθος. Τώρα γίνονται με άγχος. Σε αυτή την παραγωγή όμως, νιώθω να γίνονται όλα τόσο ήρεμα και λέω ήταν μεγάλο δώρο στην ψυχή μου.

-Εκτός όμως, από την «Έμμα» είστε και στο «Dancing». Αλήθεια, δεν φοβηθήκατε για το τι θα πει ο κόσμος που σας έχει αγαπήσει σε τόσες επιτυχίες και στο θέατρο, αλλά και στην τηλεόραση που καθίσατε σε κριτική επιτροπή talent show;

Όχι όχι καθόλου! Ο κόσμος σου συγχωρεί τα πάντα για έναν λόγο: γιατί ξέρει πως ό,τι κάνω το κάνω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ. Δεν το ξεπουλάω αυτό που κάνω. Το “Dancing” το έβλεπα και μόνη μου και μου άρεσε γιατί διασκέδαζα πάρα πολύ. Το χάζευα γιατί δεν έβρισκα τίποτα δήθεν. Δηλαδή δεν έβρισκα μία επιτροπή που τσακώνονταν μεταξύ τους για να ανεβάσει τις ακροαματικότητες. Αυτό το σιχαίνομαι. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ. Ήταν όλοι τους ευγενέστατοι, με τον καλό λόγο και βλέπετε ότι δεν έχει ανάγκη κάτι για να πάει καλά, να δημιουργούμε ίντριγκες. Αυτά τα σιχαίνομαι.

-Πάντως στην κριτική σας είστε πολύ ευγενική, ακόμα κι όταν κάποιοι δεν χορεύουν και πολύ καλά…

Θα σας πω τι κάνω εγώ. Αυτό είναι, έτσι μεγάλωσα. Δηλαδή, αν μου έλεγαν, από μικρή θυμάμαι και από τη σχολή τη Δραματική το είχα αντιληφθεί αυτό, εάν με διέγραφε κάποιος παραιτούμουν. Σε αρχικά στάδια λοιπόν πρέπει να ενθαρρύνεις τον άλλον για να μην φοβηθεί και να δούμε πού μπορεί να φτάσει. Άλλωστε τελικά η ανατροπή έρχεται από το κοινό τόσο δίκαια! Βλέπετε τι διαλέγει τελικά το κοινό άσχετα από την επιτροπή! Ποιος δεν συμφωνεί με ό,τι διάλεξε το κοινό; Το κοινό ανατρέπει τα αποτελέσματα. Και από την άλλη μεριά όσο περνούν τα live, βλέπεις ότι έχεις και μεγαλύτερες απαιτήσεις και πρέπει να ενθαρρύνεις περισσότερο και πέφτουν και σκληρά πράγματα. Στην αρχή είσαι πιο μαλακός για να μπορέσεις να τους δώσεις τον αέρα να δράσουν. Δεν μου αρέσει η διαγραφή. Μου αρέσει να λες «εντάξει; το κατάφεραν;». Και νομίζω ότι έχω βάλει και πολύ χαμηλούς βαθμούς. Είναι και κάποια αουτσάιντερ που μπαίνουν στη μέση και αυτό είναι και το χαριτωμένο με αυτά τα προγράμματα.

-Επειδή λοιπόν ως μέλος κριτικής επιτροπής έχει πλέον… άνεση στη βαθμολογία, θα ήθελα να μου πείτε τι βαθμό θα βάλετε στην «’Εμμα»! Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα εμπιστεύομαι πάρα πολύ την κρίση σας και θέλω να το δείτε αποστασιοποιημένα όπως λέμε…

Λοιπόν ,είναι δύσκολο αυτό που με ρωτάτε. Γιατί εγώ όταν ξεκινάω κάτι …ποτέ δεν θα σας πω ότι κάνω κάτι καταπληκτικό. Μέσα μου έχω ένα τεράστιο περιθώριο. Αν αρέσει , θέλω να είναι ένα δώρο για μένα ! (γελώντας) Αλλά επειδή με βάζετε στη θέση του κριτή θα πάθω μια μικρή… σχιζοφρένεια για λίγα λεπτά και θα κοιτάξω να ξεχωρίσω την κρίση μου. Θα σας πω ότι, θεωρώ ότι σαν επίπεδο δουλειάς, σαν γούστο κοινού και σαν εμβέλεια αν βάλουμε με άριστα το 10 θα σας έλεγα ότι παίζει… θα σας δώσω ένα περιθώριο μεταξύ 9 και 10. Το νιώθω, έχω ένα ένστικτο με την τηλεόραση που δεν με διέψευσε ποτέ.

-Δεν είναι τυχαίο που -για να μην πω όλα και θεωρηθώ υπερβολικός- τα περισσότερα από όσα έχετε κάνει έχουν χαρακτηριστεί πολύ επιτυχημένα…

Να σας πω…; Είμαι ευγνώμων στην τύχη μου, στη ζωή μου και στο επάγγελμά μου! Πραγματικά…!»

Απόψε λοιπόν στις 22:30 το MEGA ανοίγει «Το σπίτι της Έμμας» και εκτός από την Κάτια Δανδουλάκη (Ιουλία) και Γιάννη Μπέζο (Αρχοντής), πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά) οι: Φαίδρα Δρούκα (Ελπίδα), Παύλος Ορκόπουλος (Στέλιος), Νίκος Ορφανός (Ιάσωνας), Χρύσα Παπά (Ζωή), Ευαγγελία Συριοπούλου (Άννια), Εύη Δαέλη (Τζούλη), Βασίλης Γαλαίος (Κωστάκης), ενώ τα όσα θέλει να μας πει η γλυκύτατη Έμμα ακούγονται από την Κωνσταντίνα Νταντάμη.

Τη σκηνοθεσία κάνει ο Αντρέας Μορφονιός και σύμφωνα με το σενάριο της σειράς που υπογράφουν ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή η οικογένεια Παξινού κατοικεί σε ένα τριώροφο σε μια γειτονιά της Αθήνας. Ο Αρχοντής, που μένει στο ισόγειο, είναι ο πατέρας και παππούς της οικογένειας. Είναι χωρισμένος από τη γυναίκα του Ιουλία και απολαμβάνει την ελευθερία του δίπλα σε αιθέριες υπάρξεις. Ζει με ένα πανέξυπνο γκόλντεν ριτρίβερ, την Έμμα, που του έχει κλέψει την καρδιά.

Στον πρώτο όροφο μένει η κόρη του Αρχοντή και της Ιουλίας, Ζωή, αδιόριστη φιλόλογος που ζει μόνη προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της. Στο δεύτερο όροφο μένει ο γιος του Αρχοντή και της Ιουλίας, Ιάσωνας, με τη γυναίκα του Ελπίδα και τα δύο τους παιδιά, Τζούλη και Κωστάκη. Η Έμμα τα πάει καλά με όλους αλλά έχει τις αδυναμίες της, την εξής μία, τον «πατερούλη της», τον Αρχοντή! Ο Αρχοντής θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην γυναίκα του αλλά και ολόκληρη την οικογένειά του όταν αποφασίζει να συζήσει με τη νεαρή και όμορφη Άννια που κατάγεται από την Ουκρανία.

Η Έμμα, πάντως, δεν ανησυχεί για όσα ευτράπελα συμβαίνουν στην οικογένειά της. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο αφεντικό της, τον Αρχοντή και ξέρει ότι εκείνος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο! Η συνέχεια επί της οθόνης…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε