Τρίτη, 28 Μαΐ
27oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Συνεχίζεται η επεκτατική πολιτική του Ομίλου ΑΝΤ1

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με το θολό εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο ο Όμιλος ΑΝΤ1 συνεχίζει την επεκτατική πολιτική του στο εξωτερικό. Μέσα μάλιστα από τη συνεργασία του με έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως στους κλάδους των media και της ψυχαγωγίας, τον Όμιλο Raine, απέκτησε πρόσβαση και σε μία από τις πιο πετυχημένες εταιρείες παραγωγής του Χόλιγουντ, την Imagine Entertainment.

Στο πλαίσιο λοιπόν την επεκτατικής στρατηγικής επικεφαλής των συγχωνεύσεων, των εξαγορών, των επενδύσεων και των εταιρικών συναλλαγών του Ομίλου ΑΝΤ1 αναλαμβάνει ο Gerd Utecht.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση του Ομίλου

«Ο Utecht αναλαμβάνει τη θέση αυτή μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στην Modern Times Group (MTG), κατά τη διάρκεια της οποίας κατάφερε να υλοποιήσει μια σειρά σημαντικών εξαγορών και εκποιήσεων σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης της εταιρείας και να διευρύνει τη γεωγραφική τους κάλυψη. Ο Utecht έχει μεγάλη εμπειρία στη διενέργεια επενδύσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τομέα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης. Η τελευταία μεγάλη του επαγγελματική επιτυχία όντας στο δυναμικό της MTG, αφορούσε στην απόκτηση ενός μετοχικού κεφαλαίου στην Zoomin.TV, του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου. Ο Utecht έγινε στέλεχος της MTG το 2010 μέσα από την επένδυση που επιχειρήθηκε με την εταιρία Veronis Suhler Stevenson, στην οποία επέβλεψε μια σειρά από ιδιωτικές επενδύσεις σε ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Utecht θα έχει την εποπτεία όλων των συγχωνεύσεων και εξαγορών, των επενδύσεων και των εταιρικών συναλλαγών».

Αναφερόμενος στον Gerd Utecht ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Pete Smith δήλωσε πως «Οι επενδυτικές ιδέες του θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της φιλόδοξης στρατηγικής μας ανάπτυξης. Είναι το ιδανικό πρόσωπο στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε μια ομάδα διαχείρισης των παγκόσμιων δράσεών μας», ενώ ο Gerd Utecht τόνισε πως «Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ έχει μια δυναμική πορεία και είναι έτοιμος να διαδραματίσει ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας».

Τέλος να αναφέρουμε ότι η επέκταση του Ομίλου ΑΝΤ1 έχει διευρυνθεί και στα μέσα ενημέρωσης της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου πρόσφατα επένδυσε και στη Ρουμανία με την απόκτηση των Kiss TV, Kiss FM, Magic FM, One FM και Rock FM από το ProSiebenSat.1.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε