Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

«Τα καλύτερά μας χρόνια»: Ταραγμένος ο χειμώνας στο σπίτι των Αντωνόπουλων

«Τα καλύτερά μας χρόνια»: Ταραγμένος ο χειμώνας στο σπίτι των Αντωνόπουλων

ΕΡΤ: «Τα καλύτερά μας χρόνια» στην ΕΡΤ1, με έναν ταραγμένο χειμώνα στο σπίτι των Αντωνόπουλων.

Η αλάνα που παίζει ο Άγγελος μπαίνει στο στόχαστρο του Παπαδόπουλου και γίνεται η αιτία να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στον Στέλιο και τους γιους του. Την ίδια ώρα, η Ελπίδα καταλαβαίνει στην πράξη τι εννοεί ο Ίαν όταν της  λέει ότι έχουν μια ελεύθερη σχέση! Όλα αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00.

«Τα καλύτερά μας χρόνια», τα πιο νοσταλγικά, τα πιο αθώα και τρυφερά, τα ζούμε, φέτος, στην ΕΡΤ, μέσα από την οικογενειακή σειρά εποχής, σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η σειρά μυθοπλασίας, που μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στις 10 το βράδυ, μας μεταφέρει στο κλίμα και στην ατμόσφαιρα των καλύτερων… τηλεοπτικών μας χρόνων, και, εκτός από γνωστούς πρωταγωνιστές, περιλαμβάνει και ηθοποιούς-έκπληξη, μεταξύ των οποίων κι ένας ταλαντούχος μικρός, που αγαπήσαμε μέσα από γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση. Ο Μανώλης Γκίνης, στον ρόλο του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου, του οκτάχρονου Άγγελου, και αφηγητή της ιστορίας, μας ταξιδεύει στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν η τηλεόραση έμπαινε δειλά-δειλά στα οικογενειακά σαλόνια.

Την τηλεοπτική οικογένεια, μαζί με τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη στους ρόλους των γονιών, συμπληρώνουν η Υβόννη Μαλτέζου, η οποία υποδύεται τη δαιμόνια γιαγιά Ερμιόνη, η Εριφύλη Κιτζόγλου ως πρωτότοκη κόρη και ο Δημήτρης Καπουράνης ως μεγάλος γιος. Μαζί τους, στον ρόλο της θείας της οικογένειας Αντωνοπούλου, η Τζένη Θεωνά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00 / Επεισόδιο 31o: «Η αλάνα»

Φθινόπωρο του 1971, και οι Αντωνόπουλοι έχουν μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά. Βλέποντας πως το κομμωτήριο δεν προσελκύει πια πελατεία, η Μαίρη με τη Νανά σκέφτονται να το μετατρέψουν σε μια μπουτίκ νεωτερισμών. Στο μεταξύ, η Ελπίδα παραιτείται από την Ολυμπιακή, προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της με τον Ίαν, ο οποίος αποφασίζει να πιάσει δουλειά.

Μόνο που ο τρόπος με τον οποίο βιοπορίζεται δεν θα αρέσει καθόλου στους Αντωνόπουλους. Την ίδια στιγμή, ο Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει κάνει πια δεξί του χέρι τον Στέλιο στην κατασκευαστική εταιρεία, συλλαμβάνει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Να χτίσει την τελευταία σπιθαμή γης που έχει απομείνει στη γειτονιά: την αλάνα που παίζει ο Άγγελος!

Ως guest στο επεισόδιο εμφανίζονται οι: Τάσος Παπαδόπουλος (Δημοσιογράφος), Αντώνης Σανιάνος (Μίλτος), Αιμιλιανός Σταματάκης (Ίαν), Ευθύμης Χαλκίδης (Γρηγόρης).

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 22:00 / Επεισόδιο 32ο: «Ο τελευταίος χορός»

Η σύγκρουση του Στέλιου με τους γιους του, με αφορμή τον αγώνα που έκαναν για να αποτρέψουν το χτίσιμο της αλάνας, φέρνει έναν ταραγμένο χειμώνα στο σπίτι των Αντωνόπουλων. Τα μαθήματα Αγγλικών που παραδίδει ο Ίαν γίνονται ανάρπαστα στα κοριτσόπουλα της γειτονιάς, κάνοντας μπουρλότο την Ελπίδα, που καταλαβαίνει πως όταν ο «Μάι Ντάρλινγκ» της λέει ότι έχουν μια ελεύθερη σχέση, το εννοεί!

Την ίδια στιγμή, η Ερμιόνη ετοιμάζεται για τον χορό των ηλικιωμένων της ενορίας που διοργανώνει για το τέλος της χρονιάς ο παπα-Θόδωρας. Το διακριτικό φλερτ ενός συνταξιούχου, που την καλεί να τον συνοδέψει στον χορό, της βάζει πολύ καθαρά το ερώτημα που της θέτει διαρκώς η φίλη της, η Πελαγία: αν κάποιος μπορεί να ξαναστήσει τη ζωή του σε αυτή την ηλικία…

Ως guest στο επεισόδιο εμφανίζονται οι: Παντελής Παπαδόπουλος (Παντελής), Αντώνης Σανιάνος (Μίλτος), Αιμιλιανός Σταματάκης (Ίαν), Ντένια Ψυλλιά (Σόνια).

Media Τελευταίες ειδήσεις