Πέμπτη, 16 Μαΐ
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα… ραβασάκια πιέζουν για την εποπτεία στη ΝΕΡΙΤ

Τα… ραβασάκια πιέζουν για την εποπτεία στη ΝΕΡΙΤ

Με το θολό τοπίο στην πολιτική σκηνή και με «άρωμα» εκλογών να πλανάται στη χώρα ο χρόνος πιέζει για να ληφθούν σύντομα οι αποφάσεις σχετικά με τις εκκρεμότητες στη ΝΕΡΙΤ.

Ο νεοσύστατος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετά το «λουκέτο» που έβαλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ έχει ακόμα πολλά μέτωπα ανοιχτά που πρέπει να κλείσουν αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές ώστε να συνεχίσει να προσφέρει και τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση, από την οποία δημιουργήθηκε.

Οι… κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι τα… ραβασάκια που φτάνουν καθημερινά στο Μαξίμου από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν παραγωγές στην κρατική τηλεόραση είναι πολλά. Κι όλα είναι στο «περίμενε» καθώς για να ληφθούν οι αποφάσεις πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη τυπική διαδικασία. Έτσι φαίνεται ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν δυσαρεστηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς ενώ είχαν πάρει τη διαβεβαίωση πως θα είναι «μέσα», τελικά ανησυχούν πως η συνεργασία τους με το κρατικό κανάλι θα καθυστερήσει πολύ, ή κινδυνεύει ακόμα και να μην γίνει ποτέ, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές!

Οι δυσαρεστημένοι μάλιστα για τις εξελίξεις χρεώνουν στο Μαξίμου τις αργές διαδικασίες τόσο για την επιλογή του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και για το Εποπτικό Συμβούλιο, που ακόμα δεν έχει συσταθεί για να μπορέσει η ΝΕΡΙΤ να ακολουθήσει τις νόμιμες τυπικές διαδικασίες και να… εκπληρώσει τα «ραβασάκια». Η παράταση μάλιστα στην υποβολή αιτήσεων για τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου έκανε αρκετούς από τους «δυσαρεστημένους» να πιέσουν ακόμα περισσότερο το Μαξίμου για να «τελειώνουν πια με τα διαδικαστικά».

Έτσι, αυτές τις μέρες και με την πίεση που υφίστανται έχουν κινήσει ταχείες διαδικασίες για την επιλογή των επτά μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας να κερδίσουν το χρόνο και ό,τι είναι να γίνει να γίνει πριν αποφασιστεί αν η χώρα πάει σε εκλογές με αποτέλεσμα να «παγώσει» κάθε διοικητική πράξη. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις επτά θέσεις είναι… αποφασισμένες, είναι σίγουρο ότι αυτοί πρέπει να κατέχουν και τα κατάλληλα προσόντα, αλλά και να είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους «κομμένους» με αποτέλεσμα να «πληγωθεί» η διαύγεια της επιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκαν λιγότερες από 25 αιτήσεις για τις 7 θέσεις των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου και ήδη έχουν διαβιβαστεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ Πέτρο Μάη στην Υπουργό αρμόδια για θέματα της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη. Ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, αλλά… πιεζόμενη από όσα προανέφερα, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η αρμόδια υπουργός να καταθέσει την εισήγησή της στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα ληφθεί με απλή πλειοψηφία των παρόντων κατά τη συνεδρίαση η απόφαση ώστε να ακολουθήσει ο διορισμός των μελών του νέου Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ.

Ο χρόνος λοιπόν πιέζει, καθώς στο Μαξίμου πιέζονται να ληφθούν αποφάσεις, πριν υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και δεν εκπληρωθούν τα… ραβασάκια!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε