Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Τα… χρυσά συμβόλαια του ΑΝΤ1

Τα… χρυσά συμβόλαια του ΑΝΤ1

Πολλά σχόλια έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες αφού σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο ΑΝΤ1 συγκεντρώνει πολλούς τηλε-αστέρες στο δυναμικό του. Μετά από αρκετή περίοδο… ηρεμίας στο Μαρούσι ο σταθμός την επόμενη σεζόν φαίνεται ότι θα αποκτήσει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα με εκπομπές, αλλά και με εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας.

 Ενώ όμως, λέγεται ότι ο ΑΝΤ1 «σκοπεύει να τους μαζέψει όλους», ρίχνοντας τα… δίχτυα του κυρίως στο MEGA που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα οικονομικής ρευστότητας, η αλήθεια είναι ότι το κανάλι του Αμαρουσίου βάζει νέα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά.

«Νέα» που όμως, προέρχονται από το όχι και μακρινό παρελθόν: ο ΑΝΤ1 ζητά από τους παρουσιαστές να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας δύο τουλάχιστον ετών, ποντάροντας έτσι στη μακρόχρονη στελέχωση του προγράμματός του.
Η τακτική αυτή ίσχυε παλαιότερα, αλλά είχε σταματήσει λόγω των οικονομικών δεδομένων. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι παρουσιαστές υπέγραφαν «συμβόλαιο έργου», δηλαδή για την εκπομπή που ήταν να παρουσιάσουν και για όσο διάστημα ήταν αυτή. Σε περίπτωση που η εκπομπή πήγαινε… χωρίς τηλεθεατές, αυτή κοβόταν και ο παρουσιαστής πήγαινε σπίτι του απλήρωτος. Και βέβαια αξίζει να σκεφτούμε ότι μιλάμε για εργαζόμενους και που αρκετές φορές εν τω μέσω της σεζόν χωρίς να τους δοθεί άλλη ευκαιρία βρίσκονταν χωρίς δουλειά.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου λοιπόν, τα συμβόλαια αυτά που υπογράφονται αυτή την περίοδο στο Μαρούσι δεν είναι «χρυσά» όπως λέγαμε τις παλαιότερες εποχές με πολλούς αριθμούς, αλλά «χρυσά» καθώς εξασφαλίζουν μακρόχρονη εργασία με αξιοπρεπείς – για τα σύγχρονα οικονομικά δεδομένα- αμοιβές. Και μάλιστα για τα επόμενα δύο χρόνια που κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί σε αυτά! Η… επαναφορά των μακρόχρονων συμβολαίων από το Μαρούσι λοιπόν και η σιγουριά που προσφέρουν είναι οι κύριοι δελεαστικοί λόγοι για τους εργαζόμενους παρουσιαστές. Εφόσον λοιπόν τα υπόλοιπα κανάλια θελήσουν να… κοντραριστούν μαζί του, θα πρέπει να ακολουθήσουν είτε την ίδια τακτική, είτε να παίρνουν… τα ρέστα του!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε