Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Τάκης Παπαματθαίου για Φιλιππίδη: Αν τον είχα μπροστά μου, θα του έλεγα ένα τεράστιο «γιατί;»

Τάκης Παπαματθαίου για Φιλιππίδη: Αν τον είχα μπροστά μου, θα του έλεγα ένα τεράστιο «γιατί;»

«Η συνεργασία μας με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν προβληματική», λέει ο Τάκης Παπαματθαίου,

Συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη Σίσσυ Μενεγάτου έδωσε ο Τάκης Παπαματθαίου. Ο ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τις εκρηκτικές συνεργασίες τους.

Έχεις συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πώς ήταν η συνεργασία σας, τι έχεις να πεις  για όλο αυτό και πώς ένιωσες όταν τον είδες με χειροπέδες;

Ένιωσα στεναχώρια, απογοήτευση, όλα μαζί. Κατ’ αρχάς με τον Φιλιππίδη είμαστε ομόσταβλοι από το Θέατρο Τέχνης. Να σου πω μάλιστα ότι δυο τρεις φορές, όταν είχε βγει στην τηλεόραση, αναφερόμενος σε εμένα και τις συνεργασίες μας, είχε πει δημόσια «εγώ όταν ήμουν τρία χρόνια στο Θέατρο Τέχνης, πήγαινα και τον χάζευα κι έλεγα “θα μπορέσω να παίξω κι εγώ κάποτε έτσι σαν αυτόν;”».

Όταν ο Πέτρος μπήκε στη δραματική σχολή, εγώ τελείωνα και ήδη είχα αρχίσει να παίζω. Φαντάσου ότι έχει πει αυτό για μένα δημόσια.

Βέβαια η συνεργασία μας ήταν προβληματική, έπειδή έχει έναν χαρακτήρα αυτόν το συγκεκριμένο, έχω κι εγώ το δικό μου χαρακτήρα, είχαμε και συγκρούσεις, αλλά επειδή υπήρχε εκτίμηση, με ξαναφώναζε στη δουλειά.

Ήταν εκρηκτική η συνεργασία σας;

Σε κάποια σημεία κανονική, σε κάποια σημεία ήταν εκρηκτική. Αλλά ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν –και μου άρεσε αυτό- σωστός επαγγελματίας. Σου μιλάω για το καλλιτεχνικό κομμάτι, ως σκηνοθεσία, ως συνάδελφος πάνω στη σκηνή, ως οργάνωση στην παραγωγή, τα πάντα.

Αν τον είχες, μετά από όλα αυτά, μπροστά σου, τι θα του έλεγες;

Ένα τεράστιο «γιατί;». Με την έννοια «κρίμα, γιατί;». Αυτό που λέμε, δεν το χωράει το μυαλό μου. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα κρίνει.

Media Τελευταίες ειδήσεις