Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Τάκης Βαμβακίδης: Θυμάμαι τη σκηνή που κρατούσαν ψηλά τον πατέρα μου τέσσερις εργάτες και ουρλιάζαμε

Τάκης Βαμβακίδης: Θυμάμαι τη σκηνή που κρατούσαν ψηλά τον πατέρα μου τέσσερις εργάτες και ουρλιάζαμε

“Μέσα στον καύσωνα με τον κασμά και την τσάπα που έσκαβε ο πατέρας μου, η κούρασή του ήταν μεγάλη κι αντί να πάρει το μπιτόνι με το νερό να πιει, πήρε κατά λάθος το μπιτόνι με τη βενζίνη και ήπιε” εξομολογήθηκε ο Τάκης Βαμβακίδης.

Ο Τάκης Βαμβακίδης μίλησε στην On Time και στην Σίσσυ Μενεγάτου για το πόσο σκληρά δούλευαν οι γονείς του για να μεγαλώσουν τον ίδιο και την αδερφή του και τη στιγμή που είχε λιποθυμήσει ο πατέρας του.

Μου είπες ότι οι γονείς σου δούλευαν σκληρά για να σας μεγαλώσουν;

Πολύ. Δεν μου φεύγει από τη μνήμη ένα περιστατικό όταν ήμουν μικρός. Ο πατέρας μου δούλευε στα χωράφια στην περιοχή Μπάρα, έσκαβε τη γη με την τσάπα και τα χέρια του για να κάνουν παραπήγαδα και να τοποθετήσουν βαθύτερα μέσα στο έδαφος τη σωλήνα γιατί δεν έβγαζε νερό για να ποτίσει το τριφύλλι και τον καπνό. Μέσα στον καύσωνα με τον κασμά και την τσάπα που έσκαβε ο πατέρας μου, η κούρασή του ήταν μεγάλη κι αντί να πάρει το μπιτόνι με το νερό να πιει, πήρε κατά λάθος το μπιτόνι με τη βενζίνη και ήπιε!

Λιποθύμησε, τον φέρανε στο χωριό -ήμουν περίπου έξι χρονών τότε-, εγώ και η αδερφούλα μου στεκόμασταν στη βεράντα και είδαμε που τον έφεραν στα χέρια λιπόθυμο. Ήταν σε κώμα. Θυμάμαι τη σκηνή που τον κρατούσαν ψηλά τέσσερις εργάτες και ουρλιάζαμε εγώ και η αδερφούλα μου γιατί νομίζαμε ότι είχε πεθάνει! (η φωνή του “σπάει” και δακρύζει). Ευτυχώς του έκαναν πλύση στομάχου και τον έσωσαν οι γιατροί.

Media Τελευταίες ειδήσεις