Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελικός Eurovision 2022 Live: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο Τορίνο

Τελικός Eurovision 2022 Live: Λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο Τορίνο

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η ώρα που περίμεναν οι εκατομμύρια fan της Eurovision! Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού είναι και πάλι εδώ! 

Φέτος, η Eurovision φιλοξενείται στο Τορίνο και την Ελλάδα εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together, η οποία εμφανίστηκε στη 17 θέση και μάγεψε με την ερμηνεία της. 

Στον μεγάλο τελικό συμμετέχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο ημιτελικούς καθώς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Το newsit.gr είναι εδώ για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα γίνονται στο Τορίνο! Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς η εντυπωσιακή παρουσία της Ισπανίας, οι vegan λύκοι της Νορβηγίας που θα τους ταΐσουν… μπανάνες, φυσικά η Ουκρανία (η δεύτερη χώρα που συμμετέχει σε Eurovision εν μέσω πολέμου μετά τη Βοσνία Ερζεγοβίνη) και η Ιταλία που αποθεώθηκε… εντός έδρας.

Η τελετή, που φέτος είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και γι’ αυτό στην έναρξη ακούστηκε το θρυλικό Give peace a chance του Τζον Λένον.

Φαντασμαγορική και η έναρξη μέσα στο Pala Olimpico.  

Η παρέλαση των χωρών

Η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών

Τσεχία 

https://youtu.be/EGRzSefqOm0

Ρουμανία

https://youtu.be/nPpuwy79sHs

Πορτογαλία 

https://youtu.be/mZtbD47u6yI

Φινλανδία 

Ελβετία 

Γαλλία 

Νορβηγία 

Αρμενία 

https://youtu.be/DAJ6vfmD_ic

Ιταλία 

https://youtu.be/blEy4xHuMbY

Ισπανία 

Ολλανδία

Ουκρανία 

Γερμανία 

Λιθουανία 

Αζερμπαϊτζάν 

Βέλγιο 

Ελλάδα 

Ισλανδία 

Μολδαβία 

https://youtu.be/DUqf_zO2QaI

Σουηδία

Αυστραλία 

Ηνωμένο Βασίλειο

https://youtu.be/RZ0hqX_92zI

Πολωνία

Σερβία

Eσθονία 

https://youtu.be/GdTpQmMem8U

Πως θα ψηφίσετε 

Απόψε κρίνεται το 50% του τελικού αποτελέσματος, με την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ενώ το άλλο 50% διαμορφώθηκε με την ψήφο των εθνικών επιτροπών. 

Σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, τηλεψηφοφόροι και κριτικές επιτροπές θα απονείμουν ο καθένας από 1 έως 8, 10 και 12 βαθμούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ψηφίσουν μέσω της επίσημης εφαρμογής, από το τηλέφωνό τους ή μέσω SMS. Το παράθυρο ψηφοφορίας ανοίγει μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού και τελειώνει 15 λεπτά αργότερα. Οι ψήφοι καθορίζουν το 50% του αποτελέσματος. Οι επαγγελματικές κριτικές επιτροπές θα καθορίσουν το υπόλοιπο 50% του αποτελέσματος.

Αφού απονεμηθούν όλοι οι βαθμοί της κριτικής επιτροπής, θα αθροιστούν οι συνολικοί βαθμοί από την τηλεψηφοφορία για κάθε χώρα. Αυτά τα σύνολα θα προστεθούν στη συνέχεια στον πίνακα αποτελεσμάτων, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και φτάνοντας μέχρι την κορυφή.

Media Τελευταίες ειδήσεις