Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ… για να το γιορτάσουν!

Θα επιστρέψουν στην ΕΡΤ… για να το γιορτάσουν!

Θα βρεθούν ξανά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για να θυμηθούν, να θυμίσουν, αλλά και να μάθουν στους νεότερους όσα έζησαν με αφορμή τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. 

Ήταν 23 Φεβρουαρίου του 1966 όταν ξεκίνησε η λειτουργία της ΕΡΤ, τότε ως ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας) και στη συνέχεια έγινε ΕΡΤ1, το πρώτο κανάλι της ΕΡΤ. Από τότε έως και σήμερα η ΕΡΤ πέρασε πολλά, όπως το «λουκέτο» και το «μαύρο» που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και πάλι, είναι στον αέρα έτοιμη να γιορτάσει τα 50 χρόνια της.

Όπως αναφέρεται μάλιστα σε δελτίο Τύπου «Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη εκπομπή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, η ΕΡΤ ανοίγει ένα κύκλο θεματικών αφιερωμάτων με «διαμάντια» από το Αρχείο της. Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 και κάθε μέρα στις 18:00, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μοναδικά επεισόδια από σπάνιες ελληνικές σειρές που αγαπήθηκαν από όλους».

Έτσι σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Οι ιερόσυλοι», την Τετάρτη 3/2 το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Οι Πανθέοι», την Πέμπτη 4/2 το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Λούνα Παρκ» και την Παρασκευή το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το φως του αυγερινού».

Ωστόσο η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να τιμήσει την 50χρονη πορεία της τηλεόρασης στη χώρα μας… επιστρατεύοντας αυτούς που πέρασαν από αυτήν. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουν κάνει επαφές με δημοσιογράφους, παρουσιαστές αλλά και καλλιτέχνες που εργάστηκαν στην ΕΡΤ με σκοπό στις 23 Φεβρουαρίου να βρεθούν ξανά στη συχνότητα της ΕΡΤ1 και να θυμηθούν τα παλιά μαζί με τους τωρινούς «οικοδεσπότες» των εκπομπών. Δεν θα αρχίσω να αναφέρω τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν περάσει από τον αέρα της ΕΡΤ γιατί είναι πάρα πολλά. Πάντως επιθυμία της διοίκησης της ΕΡΤ είναι να καλεστούν όλοι και να βρεθούν ξανά, έστω και για λίγη ώρα, στον αέρα της ΕΡΤ, όπως παλιά. Το πόσοι από αυτούς θα δεχτούν… θα το δούμε στον αέρα την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ενώ όλο το 2016 θα προβάλλονται συνεχώς μέσα από την ΕΡΤ1 δηλώσεις ανθρώπων που έχουν περάσει από την ΕΡΤ και θα λένε τι σημαίνουν για αυτούς τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι για τον εορτασμό των 50 χρόνων της ελληνικής τηλεόρασης η διοίκηση της ΕΡΤ θέλει να κάνει και μία γιορτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ο ακριβής χώρος και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, αλλά σκοπός τους είναι να γίνει σε κάποιον μεγάλο χώρο ώστε να μπορέσουν όσο γίνεται περισσότεροι να παρακολουθήσουν τη γιορτή για τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε