Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τι… ψάχνουν στον ALPHA;

Τι… ψάχνουν στον ALPHA;

Κόσμος πάει κι έρχεται τον τελευταίο καιρό στο κανάλι της Κάντζας, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι οι περισσότεροι δεν έχουν και τόσο… στενή σχέση με την τηλεόραση.

Κι αυτό όπως φαίνεται είναι κάτι που θέλουν να κάνουν στον ALPHA, το να πειραματιστούν δηλαδή με νέα πρόσωπα στην τηλεόραση, για τις παραγωγές μυθοπλασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου, τον τελευταίο καιρό στελέχη του ALPHA κάνουν επαφές με δημιουργούς σειρών, τόσο με σεναριογράφους και σκηνοθέτες, όσο και με ηθοποιούς ώστε να «χτίσουν» το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μυθοπλασία.

Μετά την επιτυχία που σημειώνει η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», αλλά και «Το σόι σου» στο σταθμό της Κάντζας αποφάσισαν να σχεδιάσουν και να κλείσουν από τώρα τις σειρές για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015, θα βγει στον αέρα η σειρά «10η εντολή» που υπογράφει ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Η σειρά προβλήθηκε σε τρεις κύκλους από τον ALPHA, από το 2004 έως το 2007 και είναι αυτοτελείς ιστορίες βασισμένες σε αληθινά εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, αλλά έχουν αλλοιωθεί αρκετά ώστε να μην αναγνωρίζονται πρόσωπα και καταστάσεις. Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει και στη σειρά θα δούμε πολλούς ηθοποιούς που είχαν λάβει μέρος σε παλαιότερα επεισόδια, αλλά και νεότερους που είναι σίγουρο πως μέσα από τη σειρά θα κάνουν αίσθηση. Άλλωστε αυτή είναι μία συνηθισμένη τακτική για τον έμπειρο σκηνοθέτη που επιλέγει να δίνει ρόλους σε ηθοποιούς που έχουν θεατρική πορεία και παιδεία.

Στον ίδιο… δρόμο και τακτική φαίνεται ότι κινούνται λοιπόν και στελέχη του σταθμού, σε ό,τι έχει να κάνει και με άλλες σειρές. Έτσι έχουν ήδη γίνει αρκετές συναντήσεις με ανθρώπους που δεν είναι τόσο γνωστοί στο τηλεοπτικό τοπίο, αφού στο κανάλι της Κάντζας θεωρούν ότι μπορεί έτσι να μπει «φρέσκο αίμα» στον τομέα της μυθοπλασίας. Το αν τελικά αυτό θα πετύχει, θα το διαπιστώσουμε μετά τις επιλογές που θα κάνουν και θα τις δούμε στον αέρα την επόμενη σεζόν.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι το… επίπεδο δεν θα είναι των «Οικογενειακών ιστοριών» που πρόβαλλε ο ίδιος τηλεοπτικός σταθμός και μόνο… σειρά δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε! Αν και όπως φαίνεται, τελευταία το κανάλι της Κάντζας έχει –ευτυχώς!- διαφορετική από αυτή των «Οικογενειακών ιστοριών» άποψη και αισθητική για το ό,τι αφορά τη μυθοπλασία!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε