Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Θολό τοπίο με θεματικές και περιφερειακές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις θέσεις της για τις τηλεοπτικές άδειες δημοσιοποίησε η κυβέρνηση με ένα εκτενές κείμενο λίγες ημέρες πριν από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα όμως το Μαξίμου ανακοίνωσε και… επίσημα ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις περιφερειακές άδειες σημειώνοντας ότι «θα ακολουθήσει με ταχύτατο ρυθμό ανάλογη διαδικασία για την αδειοδότηση και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών».

Βέβαια κι άλλες φορές μέλη της κυβέρνησης έχουν αναφέρει ότι θα γίνει διαγωνισμός και για θεματικές και για περιφερειακές άδειες, αλλά χωρίς τίποτα παραπάνω! Χωρίς να σημειώνουν πόσες θα είναι αυτές, ποιες οι διαφορές τους (κυρίως αυτές των θεματικών) από τις άλλες άδειες που θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Τρίτη, ποιοι θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε αυτές και αν έχουν κάνει… (μη γελάτε!) τεχνική μελέτη παρόμοια με αυτή που έκανε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας και χρησιμοποιούν ως «σημαία» για να δοθούν τέσσερις μόνο άδειες.

Ωστόσο παρά το εκτενές κείμενο με τις θέσεις της κυβέρνησης και σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε ότι οι άδειες θα είναι 4 προσθέτοντας όμως ότι στο μέλλον μπορεί να ανοίξει συζήτηση για περισσότερες άδειες! Το ερώτημα λοιπόν που θα μπορούσε να θέσει κάποιος είναι πώς θα το δεχτούν και κυρίως τι θα κάνουν όσοι έχουν επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν μία από τις τέσσερις άδειες, γνωρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα είναι με άλλους τρεις (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περιφερειακές και κυρίως οι θεματικές που δεν έχει διευκρινιστεί τίποτα ακόμα!) και ξαφνικά η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι παρά την τεχνική μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας μπορεί να υπάρξει και πέμπτος -ή και παραπάνω- ανταγωνιστής στο μερίδιο της αγοράς! Κι είναι σίγουρο ότι όσοι από τους τέσσερις έχουν αποκτήσει τις άδειες και διαπιστώσουν ότι μειώνεται η εμπορική τους αξία θα ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης!

Συμπέρασμα; Δεν βγαίνει…! Και δικαιολογημένα κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως την κυβέρνηση είναι να ακουστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην ομιλία του πρωθυπουργού ότι μπήκε «τάξη» στο τηλεοπτικό τοπίο. Έστω και αν στη συνέχεια αποδειχτεί… άτακτη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε