Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα κανάλια από Φθινόπωρο

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα κανάλια από Φθινόπωρο

Αβέβαιο και θολό το τοπίο στο τηλεοπτικό τοπίο με τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών να προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν, όταν τα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια.

Τα έσοδα τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί δραματικά και όσο περνά ο καιρός η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Ενδεικτικό είναι ότι από την Παρασκευή 26 Ιουνίου (ημέρα ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος), έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου, τα έσοδα σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς μειώθηκαν κατά 80% έως και 85%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι και να μην μπορούν να αποφασίσουν τι πρόγραμμα θα βγάλουν την επόμενη σεζόν, ενώ ο φόβος των απολύσεων και της περικοπής μισθών πλανάται πάνω από τους χιλιάδες εργαζόμενους.

Ο χώρος των ΜΜΕ που έχει πληγεί ιδιαίτερα λόγω της οικονομικής κρίσης έχει σύντομα να αντιμετωπίσει και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών ακόμα και ενώ για να γίνει αυτό δεν πληρούνται βασικές προϋποθέσεις, όπως στη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που εξακολουθεί να λειτουργεί με μειωμένη σύνθεση.

Με τις σχέσεις λοιπόν της κυβέρνησης και τηλεοπτικών σταθμών στο «κόκκινο» η προτεραιότητα αυτή «μεταφράζεται» από ορισμένους ως κίνηση ρεβανσισμού αλλά και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών που θα πάρουν τις άδειες ώστε το τηλεοπτικό τοπίο να είναι πιο φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση. Ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρέπει να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν, ενώ από την άλλη μεριά και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν αρκετά χρήματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Παρ’ όλα αυτά, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το θέμα της αδειοδότησης θα τεθεί πολύ σύντομα, ακόμα και εν μέσω θέρους και μνημονίων, αφού αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Έτσι αν και το φθινόπωρο είθισται να είναι η αρχή της καινούργιας τηλεοπτικής σεζόν θεωρείται σίγουρο ότι το φετινό θα είναι εντελώς διαφορετικό και για τους τηλεθεατές, αλλά και τους χιλιάδες εργαζόμενους του τηλεοπτικού τοπίου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε