Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το δελτίο που… χτυπά τα δελτία των 8!

Το δελτίο που… χτυπά τα δελτία των 8!

Όλοι, ή… σχεδόν όλοι, σηκώθηκαν όρθιοι. Στο πλαίσιο της ανανέωσης, τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο, οι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι στα περισσότερα κεντρικά δελτία ειδήσεων άφησαν τις καρέκλες τους και σηκώθηκαν όρθιοι, μπας και σηκώσουν και τις τηλεθεάσεις τους.

Τα κεντρικά δελτία είναι η «ναυαρχίδα» των ενημερωτικών τομέων στους τηλεοπτικούς σταθμούς και όλοι θέλουν να βρίσκονται δυναμικά στη μάχη της τηλεθέασης. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις μετρήσεις τηλεθέασης, ο νικητής στη μάχη είναι το δελτίο που δεν πηγαίνει σε απευθείας κόντρα, αλλά προηγείται σε ώρα μετάδοσης. Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης, τον Οκτώβριο, το κεντρικό δελτίο που κέρδισε τους περισσότερους τηλεθεατές είναι αυτό με τον Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA, αφού σημείωσε 20,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 19,5% στο δυναμικό κοινό.

Στη δεύτερη θέση, αλλά πρώτο κατά την ώρα μετάδοσής του, τερμάτισε το δελτίο με τη Μαρία Χούκλη στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας 20% στο γενικό σύνολο και 17,3% στο δυναμικό κοινό, ενώ ακολουθεί το MEGA με τη Μαρία Σαράφογλου με 18,6% και 14,3% και μετά το δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα που έκανε 14% και 11,9%, αντίστοιχα. Σίγουρα το ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA προηγείται στην κούρσα της τηλεθέασης έχει σχέση με το ότι προηγείται και στην ώρα μετάδοσης. Αλλά η αλήθεια είναι ότι απέναντί του, σε ΑΝΤ1 και MEGA, προβάλλονται δυνατά προγράμματα, ενώ και το κανάλι της Κάντζας έχει επιλέξει απέναντι από τα ανταγωνιστικά δελτία ειδήσεων να προβάλλει το «Κάτι ψήνεται» που επίσης… ψήνει τους αντιπάλους του!

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου, πριν από λίγες ημέρες, στελέχη του MEGA, υποστήριξαν ότι, στο πλαίσιο των αλλαγών που προσπαθούν να κάνουν στο δελτίο τους, θα έπρεπε να σκεφτούν και το ενδεχόμενο αλλαγής στην ώρα μετάδοσής του. Ωστόσο οι περισσότεροι από το κανάλι της Μεσογείων θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, θεωρώντας πως έτσι θα είναι σαν να… παραδίδονται παραχωρώντας τη ζώνη των 8 στον ΑΝΤ1. Έτσι το σχέδιο της… μετακόμισης δεν εισακούστηκε, ενώ είναι φανερό πως το να είναι δεύτεροι στη ζώνη (μετά του ΑΝΤ1) και τρίτοι στη σειρά των δελτίων, με τον ALPHA στην κορυφή της κατάταξης, μάλλον δεν τους αφήνει ικανοποιημένους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε