Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το μήνυμα του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Το μήνυμα του διευθυντή ειδήσεων του MEGA, Χρήστου Παναγιωτόπουλου

Με το δικό του τρόπο… επικοινώνησε και στην αρχή αυτής της σεζόν ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, μας δόθηκε ένας φάκελος με ιδιόχειρο σημείωμα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Δεν είναι η πρώτη φορά που το στέλεχος του MEGA επιλέγει αυτόν τον τρόπο… επικοινωνίας με τους δημοσιογράφους, θέλοντας έτσι να αποφύγει τις ερωτήσεις που μπορεί να του κάνουμε και να πει μόνο όσα θέλει, με τον τρόπο που θέλει. Και φέτος λοιπόν έστειλε το μήνυμά του… και μέχρι εκεί. Ούτε λέξη παραπάνω, ούτε λέξη λιγότερη…!
Ιδού λοιπόν τι γράφει σε αυτήν την επιστολή και θα καταλάβετε και το μήνυμα, ή μάλλον «τα μηνύματα» που στέλνει:

«Φίλες και φίλοι,
Στο ξεκίνημα κάθε τηλεοπτικής σεζόν συνηθίζω να γράφω λίγα λόγια. Αυτή είναι η 12η χρονιά και θα πω ακόμη λιγότερα. Άλλωστε, όλα κρίνονται στην πράξη κι όχι στις όποιες προγραμματικές δηλώσεις.
Αποφασίσαμε να κάνουμε αλλαγές στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στη δομή, στον τρόπο παρουσίασης, στα σκηνικά, στην οπτικοποίηση. Εκείνο που παραμένει αναλλοίωτο είναι οι αξίες μας. Η προσήλωση στο σοβαρό, όχι στο σοβαροφανές. Η αξιολόγηση του σημαντικού, όχι η ανάδειξη του ευτελούς. Η οριστική ματιά σε πράξεις και παραλείψεις, όχι ο κανιβαλισμός των προσώπων. Ο σεβασμός στην προσωπική ζωή, στη διαφορετικότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κλείνω με κάτι πιο προσωπικό.
Αποτελεί άσκηση ψυχραιμίας και νηφαλιότητας η σιωπή- ιδίως όταν μιλούν πολλοί. Έτσι κι αλλιώς, τις πιο σημαντικές απαντήσεις τις δίνει η ίδια η ζωή. Και τελικός κριτής όλων είναι ο κόσμος, αλλά και ο αμείλικτος χρόνος, που κάνει την τελική διαλογή…
Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου δημοσιογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες και τεχνικούς, που στέκονται όρθιοι και δημιουργικοί.
Καλή σεζόν.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος»

Αν και θα μπορούσα να αναφέρω και να αναφερθώ για τα μηνύματα που προσπαθεί μέσα από αυτή την επιστολή του να περάσει ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, δεν θα το κάνω, γιατί όπως λέει κι ο ίδιος «τελικός κριτής όλων είναι ο κόσμος, αλλά και ο αμείλικτος χρόνος, που κάνει την τελική διαλογή…» και «επιλογή» θα προσθέσω…! Όπως ανέφερα πάντως σε προηγούμενο κείμενο του Newsit, το καινούργιο μοντέλο ειδήσεων που βγάζουν στο κανάλι της Μεσογείων φαίνεται να κερδίζει τους τηλεθεατές, αφού χθες, τερμάτισε πρώτο στην κούρσα της τηλεθέασης με 20% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 13,5% στο δυναμικό κοινό, ενώ αντίστοιχα του ΑΝΤ1 σημείωσε 16,8% και 13,3%, του STAR 15,2% και 10,2%, του ALPHA 14.9% και 16,6%, του ΣΚΑΪ 12% και 8,2% και της ΝΕΡΙΤ 6,2% και 1%. Ο αγώνας πάντως θα είναι σκληρός και σίγουρα θα παραμείνει «όρθιος» όποιος συνεχίσει να είναι… δημιουργικός!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε