Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το νέο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, τα αυγά και οι… κότες!

Το νέο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, τα αυγά και οι… κότες!

Η αλήθεια είναι ότι μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ η νεοσύστατη ΝΕΡΙΤ έχει… βαρύ κάρμα. Βέβαια ότι στη νεοϊδρυθείσα κρατική τηλεόραση δεν πηγαίνουν όλα κατά το δοκούν του Μαξίμου δεν έγκειται σε… μεταφυσικές αιτίες, αφού παρά τις εξαγγελίες για «αναδιαμόρφωση και διαφάνεια» η ΝΕΡΙΤ συνεχίζει να κινείται σε κυβερνητικούς μηχανισμούς και οδηγίες.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη την… οικονομία στην τσέπη των πολιτών που είχε περιχαρής αναγγείλει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το ανταποδοτικό τέλος-χαράτσι έχει επιστρέψει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και οι πολίτες πληρώνουν από τις αρχές του έτους την κρατική τηλεόραση που προβάλλει ελλιπές πρόγραμμα.

Ο προγραμματισμός που είχαν βάλει στο Μαξίμου δεν τους βγήκε, αφού μέλη της διοίκησης παραιτούντο το ένα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε.

Προχθές όμως και μετά το… βασανιστικό ερώτημα που είχαν να αντιμετωπίσουν στο Μαξίμου για το «έκανε η κότα το αυγό, ή το αυγό την κότα;», διερωτώμενοι αν έπρεπε το Εποπτικό Συμβούλιο να διορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο, ή το αντίθετο, αποφάσισαν τελικά πως το Εποπτικό Συμβούλιο έχει τον τελικό λόγο που ανέλαβε να… γεννήσει τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης. Μπορεί βέβαια, να έχει περάσει αρκετός χρόνος από την έναρξη της σεζόν, αλλά όπως λέγεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα… κουραστεί να πάρει βιαστικές αποφάσεις, αφού έχουν φροντίσει άλλοι πριν από αυτό… για αυτό. Όπως λέγεται λοιπόν, τον τελευταίο καιρό και ενώ προσπαθούσαν να λύσουν το… γρίφο περί αυγών και κοτών, κάποιοι έκαναν επαφές αποφασίζοντας τις εκπομπές που θα βγουν από τον αέρα της κρατικής τηλεόρασης.

Με… αξιοκρατικά βεβαίως κριτήρια, όπως αυτά που γίνονταν και στο παρελθόν που απέκλειαν από το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ πρόσωπα όπως την Έλενα Ακρίτα που είχε απαγορεύσει την προβολή εκπομπών της στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Το τι θα βγει στον αέρα θα το δούμε σύντομα, που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι εγκεκριμένες παραγωγές. Βέβαια, στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι κάποιες «εγκεκριμένες παραγωγές» που λέγεται ότι δεν πληρούσαν τους όρους και δεν γίνονταν αποδεκτές από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρησή τους από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Ωστόσο, όπως λέγεται, οι σημερινές «εγκεκριμένες παραγωγές» έχουν λάβει… ψήφο εμπιστοσύνης από τη νεοσύστατη διοίκηση, καθώς στο Μαξίμου ήθελαν να είναι σίγουροι πως δεν θα… αυγατίσουν οι παραιτήσεις των μελών, ως είθισται τους τελευταίους μήνες.

Μάλλον λοιπόν οι έχοντες αναλάβει τη… ρύθμιση στην κρατική τηλεόραση θέλουν να αποφύγουν το «όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει» και για αυτό θέλουν να είναι σίγουροι για ότι πρόκειται να γίνει στο… κοτέτσι του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε