Πέμπτη, 9 Μαΐ
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το… πακέτο συμφωνίας της ΝΕΡΙΤ για τη EUROVISION

Το… πακέτο συμφωνίας της ΝΕΡΙΤ για τη EUROVISION

Μπορεί να έχει… πολέμιους και να το χαρακτηρίζουν ως «πανηγυράκι», αλλά ο διαγωνισμός τραγουδιού για τη EUROVIISION σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις και με προσεχτικό συντονισμό αποδεικνύεται συμφέρουσα οικονομική συμφωνία για τα κανάλια που τον προβάλλουν.

Δεν είναι τυχαίο που τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ θέλουν τη μετάδοση του διαγωνισμού πάση θυσία και για αυτό είναι συνεχώς σε… παρασκηνιακές επαφές, προσφέροντας «πακέτο συμφωνίας» έναντι των ανταγωνιστών.

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο του Newsit η ΝΕΡΙΤ δεν είναι ακόμα μέλος της EBU,  αφού καθυστέρησαν να υποβάλλουν την αίτηση και έτσι δεν μπορούν να μεταδώσουν το διαγωνισμό τραγουδιού, με αποτέλεσμα στη διεκδίκησή του να μπαίνει σφήνα ο ALPHA. Εκμεταλλευόμενοι στο κανάλι της Κάντζας το νομικό «παραθυράκι» στον κανονισμό της EBU που δεν αναφέρεται ρητά το τι γίνεται με τη συμμετοχή και μετάδοση από χώρες που δεν υπάρχουν τηλεοπτικοί σταθμοί που να είναι μέλη της EBU, σκέφτονται να διεκδικήσουν τη μετάδοση και δη τα κέρδη από αυτήν.

Από την άλλη, τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ προσπαθούν να μπουν… από τα παράθυρο στο διαγωνισμό, θορυβημένοι από την επιθυμία του ALPHA. Θέλοντας μάλιστα όπως φαίνεται να κλείσουν το deal με την EBU τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης σκέφτονται να αγοράσουν τα δικαιώματα προβολής της «Eurovision Junior» που θα γίνει τον Νοέμβριο στη Μάλτα.

Με την κίνηση αυτή θέλουν να διεκδικήσουν στο… πακέτο να μπει τουλάχιστον και η μετάδοση του 60ου φεστιβάλ Eurovision, ώστε ακόμα και αν δεν επιτραπεί η συμμετοχή της χώρας μας να μεταδώσουν όσα γίνουν στη Βιέννη στις 19, 21 και 23 Μαΐου 2015. Τις επόμενες ημέρες λοιπόν θα κριθεί αν θα επέλθει συμφωνία, καθώς στην κρατική τηλεόραση επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμά τους τη μετάδοση του φετινού διαγωνισμού.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε