Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «στοίχημα» του ΑΝΤ1

Το «στοίχημα» του ΑΝΤ1

Με την αβεβαιότητα να πλανάται πάνω από εκατοντάδες εργαζομένους στο χώρο των τηλεοπτικών σταθμών που εκτός από τη συνεχιζόμενη πτώση των διαφημιστικών εσόδων -από την οποία ενισχύεται ο κίνδυνος απολύσεων- έχουν να αντιμετωπίσουν και την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας –κι όχι μόνο!- εμβέλειας που αν και εφόσον πραγματοποιηθεί τότε θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις.

Σε μία προσπάθειά του ο ΑΝΤ1 να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της μικρής πλέον διαφημιστικής πίττας μεγαλώνει το ψυχαγωγικό πρόγραμμά του στο prime time «μετακομίζοντας» από την ερχόμενη βδομάδα το κεντρικό δελτίο ειδήσεών του και η μετάδοσή του να γίνεται μία ώρα νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα. Στην απόφαση αυτή βέβαια αντιδρούν στελέχη του σταθμού που πιστεύουν ότι η «μάχη» με το δελτίο ειδήσεων του ALPHA που επί σειρά ετών μεταδίδεται εκείνη την ώρα θα αποφέρει μείωση των  ποσοστών τηλεθέασης του δικού τους δελτίου, ενώ παράλληλα θα ωφεληθούν τα δελτία ειδήσεων που θα παραμείνουν στις 8 το βράδυ.

Έτσι το… βάρος των ευθυνών που έχουν αναλάβει στελέχη του ΑΝΤ1 για την πορεία του δελτίου ειδήσεων από την επόμενη βδομάδα πιθανόν να προκαλέσει εξελίξεις στον Όμιλο του Αμαρουσίου καθώς είναι σαφές ότι πρέπει να κερδίσουν το «στοίχημα» για να μην υπάρξουν αλλαγές! Για το λόγο αυτό και ο μηχανισμός τις τελευταίες ημέρες στον ΑΝΤ1 δουλεύει πυρετωδώς προκειμένου από την επόμενη βδομάδα το «ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων» που θα βγάλουν στον αέρα να κερδίσει τους τηλεθεατές.

Το αποτέλεσμα του «στοιχήματος» θα κριθεί τους επόμενους μήνες και από τις μετρήσεις τηλεθέασης, αλλά και από το μερίδιο της διαφημιστικής αγοράς που θα αποσπάσει ο ΑΝΤ1 στο prime time και αν είναι θετικό τότε θα συνεχίσει στη νέα του ώρα, διαφορετικά είναι σίγουρο ότι το σχέδιο «μετακόμισης» και… επιστροφής στα παλιά θα «πέσει» και πάλι στο τραπέζι…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε