Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το street party του Καλλίδη στο Καρπενήσι

Το street party του Καλλίδη στο Καρπενήσι

Διάθεση να υπάρχει και καλή παρέα και μέσα σε λίγη ώρα μπορεί να γίνει ένα απίστευτο πάρτι. Όπως αυτό που έγινε ξαφνικά, χωρίς καμία οργάνωση στην πλατεία του Καρπενησίου και πέρασαν αυτοί καλά και οι τηλεθεατές που θα το δουν θα μάθουν και πώς να φτιάχνουν τσιπουρόμελο!

Αυτήν την Κυριακή, στις 23 Φεβρουαρίου, ο Βασίλης Καλλίδης θα μας ξεναγήσει μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA, στο υπέροχο Καρπενήσι. Η «Νόστιμη γη» βρίσκεται στην καρδιά της Ευρυτανίας και όπως μου είπε ο γνωστός σεφ «το Καρπενήσι με τη γραφικότητά των χωριών και το μεγαλείο των βουνών της Ευρυτανίας, σε κάνουν να μένεις άφωνος! Υπέροχα μονοπάτια και σοκάκια, με γραφικά σπιτάκια, που σου θυμίζουν το χωριό του παππού και της γιαγιάς. Μια εικόνα ξεχασμένη στις μνήμες μας. Παρά το κρύο και την ομίχλη που είχε εκείνο το πρωινό, οι μυρωδιές μάζεψαν κόσμο και από τα γύρω χωριά! Ένας φίλος τσοπάνης μας πήγε στη στάνη του και μου έδειξε πώς να αρμέγω πρόβατα. Ξεκαρδιστική εμπειρία! Το καλύτερο όμως, το άφησα για το τέλος! Εκεί που περπατούσα στο κέντρο του Καρπενησίου, με πλησίασε μια παρέα για να βγάλουμε φωτογραφίες και μου λένε για πλάκα: “Βασίλη, είσαι για ένα ποτό;” Και τότε, μου ήρθε ιδέα: Μέσα σε μία ώρα στήσαμε ένα φοβερό street party, στην πλατεία του Καρπενησίου, με φώτα, dj και πολύ κόσμο! Έπρεπε να με δείτε να παίζω και μουσική! Είχε πολύ πλάκα! Τώρα θα μου πείτε “και το ποτό πού κολλάει;”. Ε, το ποτό το έβαλα εγώ: έφτιαξα φοβερό τσιπουρόμελο, που μας έφεραν οι παραγωγοί και κέρασα όλους τους καλεσμένους μου! Περάσαμε συγκλονιστικά! Πολλές φορές το ξαφνικό και το αυθόρμητο είναι αυτά που σου μένουν αξέχαστα»!

Την Κυριακή λοιπόν, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» ταξιδεύει στο υπέροχο Καρπενήσι, όπου ο Βασίλης Καλλίδης συναντά τοπικούς παραγωγούς, βλέπει πώς παρασκευάζονται τα ντόπια λουκάνικα με πράσο και δοκιμάζει μια ποικιλία από μαλακά κατσικίσια τυριά. Ο γνωστός chef μαγειρεύει ομελέτα σε ψωμί του τοστ, μια τηγανιά με πικάντικα λουκάνικα και μπαχαρικά με σος γιαουρτιού αλλά και μια απολαυστική μακαρονόπιτα έκπληξη, ενώ, όπως είπα, φτιάχνει και κερνά φοβερό τσιπουρόμελο, αποδεικνύοντας ότι τα καλύτερα γίνονται όταν δεν τα περιμένει κανείς, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση και παρέα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε