Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το Top 10 του 2013

Το Top 10 του 2013

Η χρονιά τελείωσε και ήρθε η ώρα για τον απολογισμό της. Τι είδαν οι τηλεθεατές το 2013;

Ποια τηλεοπτικά προγράμματα συγκέντρωσαν τους περισσότερους τηλεθεατές: οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές ή μήπως οι ψυχαγωγικές και τα talent shows; Ποιες σειρές σημείωσαν τις υψηλότερες τηλεθεάσεις; Τι περιλαμβάνει λοιπόν το Top-10 του 2013;

Όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen Audience Measurement, την προτίμηση των περισσότερων τηλεθεατών κέρδισαν οι αθλητικές μεταδόσεις και ιδιαίτερα αυτές των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε το β΄ ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα Ρουμανίας – Ελλάδας που μεταδόθηκε από το MEGA, σημειώνοντας 28,7% στο γενικό σύνολο και εκτιμάται ότι το παρακολούθησαν 2.911.000 τηλεθεατές. Στη δεύτερη θέση του ετήσιου Top-10 βρέθηκε ο τελικός του φεστιβάλ της Eurovision που σημείωσε 26,4% με 2.687.000 περίπου τηλεθεατές να έχουν συντονιστεί στη συχνότητα της ΝΕΤ. Όπως αποδεικνύεται από τις τηλεθεάσεις, τις έξη θέσεις στο Top-10 κατέλαβαν αθλητικές διοργανώσεις, ενώ εκτός από τον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, σε αυτό βρέθηκαν ο τελικός του «Dancing with the stars 3» και οι ελληνικές σειρές «Με τα παντελόνια κάτω» και «Κλεμμένα όνειρα».

Να διευκρινίσω ότι η σειρά κατάταξης προκύπτει από την «Τηλεθέαση Μέσου Λεπτού» (ποσοστό ως προς τον πληθυσμό) και αφορούν το γενικό σύνολο, καθώς και ότι σε αυτόν περιλαμβάνεται μία φορά από το κάθε πρόγραμμα, δηλαδή, για παράδειγμα, το ένα μέρος αθλητικού αγώνα, με σκοπό να αναδειχθούν τα «10 κορυφαία προγράμματα» σε τηλεθέαση. Αναλυτικά λοιπόν ο πίνακας με το Top-10, ή αλλιώς το «τηλεβαρόμετρο προγραμμάτων» του 2013 είναι το εξής:

Όσον αφορά το «δυναμικό κοινό», δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών, οι αθλητικοί αγώνες καταλαμβάνουν 4 θέσεις στο «τηλεβαρόμετρο προγραμμάτων», ενώ σε αυτό βρίσκονται και επεισόδια από τις σειρές «Ευτυχισμένοι μαζί» και «Πενήντα πενήντα», καθώς και ο β’ ημιτελικός της Eurovision. Αναλυτικά η κατάταξη είναι η εξής:

Αυτά λοιπόν είναι τα Top-10 προγραμμάτων του 2013 στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε