Media

Τρέχουν να προλάβουν στην ΕΡΤ – «Τακτοποιήσεις» και βολέματα

Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, καθώς η «επέλαση» Κυριάκου πρέπει να βρει τους πάντες τακτοποιημένους – ιδίως όσους είχαν βγει στα κάγκελα τη διετία του μαύρου: συμψηφισμοί, νέο μισθολόγιο των δημοσιογράφων, οργανικές θέσεις και κατοχύρωση των νυν διευθυντών και προϊσταμένων, αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα της ΕΡΤ. Το πρόγραμμα πάει άκλαυτο…

‘Ένα από τα βασικότερα ζητούμενα, είναι η άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου, που προβλέπει υψηλές αποδοχές για τους νεοδιορισθέντες δημοσιογράφους. Βεβαίως, σε μια γερασμένη εταιρεία όπως η ΕΡΤ, με μηδενικές προσλήψεις νέων δημοσιογράφων από το 2015 και μετά, είναι απορίας άξιον ποιοι θα ήταν οι ωφελούμενοι από αυτή την πρόβλεψη του νόμου. Η απάντηση είναι απλή, αλλά αποκαρδιωτική: μόνο 7 άτομα, πλείστα εκ των οποίων άλλαξαν ειδικότητα ως αντίδωρο για τη συμμετοχή τους στον «δίχρονο αγώνα», χωρίς τις περισσότερες φορές να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.

Τον Νοέμβριο του 2016, βαπτίζονται δημοσιογράφοι επτά υπάλληλοι, με ευδόκιμη υπηρεσία ως μουσικοί επιμελητές, δακτυλογράφοι και παραγωγοί. Κοινό σημείο των περισσοτέρων, η… ανάβαση στα κάγκελα το 2013 – 2015. Μερικά παραδείγματα είναι όντως σπαρταριστά:

Δακτυλογράφος με απολυτήριο Λυκείου, πρωταγωνίστρια του αγώνα κατά του μαύρου, τοποθετείται δημοσιογράφος στο Αρχείο της ΕΡΤ – μια θέση που σε κάθε χώρα της Ευρώπης θα απαιτούσε τουλάχιστον σχετικές πανεπιστημιακές σπουδές. Το γεγονός ότι εκπροσωπήθηκε νομικά από τον Βασίλη Κωστόπουλο στην προσφυγή της κατά του δημοσίου, της χάρισε το 2017 διευθυντική θέση και μάλιστα στις υπηρεσίες διευθύνοντος.

Διευθυντής παραγωγής – αυτή τη φορά, ευτυχώς, πτυχιούχος ΜΜΕ του ΕΚΠΑ – άλλαξε ειδικότητα, καθώς κράτησε επάξια πάνω του την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων της ΕΡΤ3 μέχρι την επαναλειτουργία της.

Εμμονικός μέχρι παράνοιας με τη Eurovision, βρήκε επιτέλους φέτος το νόημα της ζωής του, αφού εγκατέλειψε το διεθνές ρεπορτάζ για να καλύψει την ελληνική αποστολή στο Τελ Αβίβ.

Αγαπημένο παιδί των ΑΝΕΛ, αναλόγου αισθητικής, άλλαξε τα φώτα στη δημοσιογραφία, καθώς από πτυχιούχος ηλεκτρονικός προήχθη σε δημοσιογράφο – πάντως μετά την αποπομπή Καμμένου, αγνοείται η τύχη της.

Δημοσιογράφος ορίστηκε μουσικός παραγωγός της ΕΡΤ3 και μάλιστα απόφοιτος ΤΕΙ Μαιευτικής. Φαίνεται πως η ΕΡΤ θέλει πάντα να βρίσκεται εκεί που γεννιέται η είδηση, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η επιλογή.

Το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με την πρόφαση της κάλυψης υπηρεσιακών αναγκών (δεν φτάνουν οι 600 και βάλε δημοσιογράφοι της ΕΡΤ) και κατόπιν διαπίστωσης ότι οι εν λόγω υπάλληλοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την αλλαγή ειδικότητας.

Να δούμε τι θα πει και η επόμενη διοίκηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Media
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Media: Περισσότερα άρθρα
Η φαντασμαγορική βραδιά του μεγάλου τελικού του The Voice - Οι αγκαλιές των coaches και τα στατιστικά του Γιώργου Καπουτζίδη
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέλαβε να «πειράξει» ελαφρώς τους τέσσερις κριτές, ενώ για το 2025, φρόντισε να βγάλει ορισμένα στατιστικά
The Voice
Την Κυριακή η παρουσίαση των 28 υποψήφιων συμμετοχών για την φετινή Eurovision στην εκπομπή «Sing for Greece»
Στις 4 Ιανουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, μας συστήνονται καλλιτέχνες και οι ιστορίες πίσω από τις συμμετοχές, σε μια εκπομπή γεμάτη μουσική, συνεντεύξεις, backstage στιγμές και πολλές εκπλήξεις
Eurovision
Θανάσης Πάτρας για Κατερίνα Καινούργιου – Μαίρη Συνατσάκη: «Αφορά αυτές τις δύο, ας το έλυναν μεταξύ τους»
«Δεν μπορεί να λέμε ότι οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, θεωρήσει ότι είναι έτοιμος να πει κάτι, δικαιούται να το πει για οτιδήποτε άλλο και δεν δικαιούται να το πει τώρα η Μαίρη για την Κατερίνα» λέει ο Θανάσης Πάτρας
Θανάσης Πάτρας