Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν θέλω να ακούω συνέχεια “κουράγιο”»!

Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν θέλω να ακούω συνέχεια “κουράγιο”»!

Είναι η γυναίκα που έκανε χιλιάδες τηλεθεάτριες να… αγαπήσουν την κουζίνα και τη μαγειρική.

Η Βέφα Αλεξιάδου ήταν από τις πρώτες μαγείρισσες που ξεκίνησε να «μοιράζεται» τηλεοπτικά τις συνταγές της και οι επιδόσεις της στους πίνακες τηλεθέασης είχε αποτέλεσμα να γεμίσει το τηλεοπτικό τοπίο με μαγειρικές εκπομπές. Πριν από λίγους μήνες η Βέφα Αλεξιάδου «αποχαιρέτησε» τις δύο κόρες της που «έφυγαν» ξαφνικά από τη ζωή.

Πριν από λίγες ημέρες η γνωστή μαγείρισσα κάθισε στον καναπέ της Νάνσυ Ζαμπέτογλου και αύριο, Σάββατο, στην εκπομπή «Join Us» του ΣΚΑΪ, μιλά για το πώς βιώνει τον τραγικό θάνατο των δύο παιδιών της λέγοντας «Δεν το βάζω κάτω. Έχω τη δύναμη, δόξα τω Θεώ είμαι τετράγερη. Οι εγγονές μου είναι πεσμένες ψυχολογικά. Μιλάμε περί ανέμων και υδάτων, δεν μιλάμε πολύ για το θέμα. Το πάω όπως το φέρνει η ώρα, δεν πιέζω καταστάσεις. Ούτε με τις φίλες μου το συζητάω, ούτε και θέλω. Λίγο το παρακάνουν στο facebook. Η αγκαλιά και τα καλά λόγια μου χρειάζονται. Αλλά δεν θέλω να ακούω συνέχεια “κουράγιο”. Πες μου καλύτερα κάτι άλλο. Με τη στάση μου βοηθάω και άλλους ανθρώπους που πέρασαν τα ίδια. Πρέπει να έχεις το κεφάλι ψηλά ό,τι και να συμβαίνει γύρω σου. Ότι θα πονάς, θα πονάς. Πονάει το κορμί και η καρδιά», ενώ τονίζει πως «Όσα μου έχουν συμβεί στη ζωή τα έχω πάρει σαν μαθήματα και διδάγματα. Μόνο αν αντιμετωπίσεις τη ζωή έτσι, σαν ένα μεγάλο σχολείο που δίνεις εξετάσεις, θα σταθείς δυνατός».

Στη συνάντησή της με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου η Βέφα Αλεξιάδου θυμάται και το πώς αποφάσισε να μπει στο τηλεοπτικό τοπίο λέγοντας: «Όταν πρωτοείπα στις φίλες μου ότι θα βγω στην τηλεόραση γέλασαν. Τότε δεν υπήρχε μαγειρική στην τηλεόραση. Με τον άντρα μου κάναμε ταξίδια στο εξωτερικό. Στην Αμερική έβλεπα την Julia Child και διαπίστωσα ότι όλα τα κανάλια είχαν μαγειρική και σκέφτηκα “γιατί να μη μαγειρέψω και εγώ”; Το 1986 έστειλα μία επιστολή με το βιογραφικό και τα βιβλία μου στην ΕΡΤ και μετά από ένα χρόνο μου απάντησαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η εκπομπή. Έτσι, μόλις άνοιξε η ιδιωτική τηλεόραση χτύπησα την πόρτα του ANT1 και με δέχτηκαν».

Αύριο, Σάββατο 18 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, η Βέφα Αλεξιάδου μιλά στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου για τη ζωή της, εξηγώντας και στην κάμερα του «Join Us» γιατί δεν φορά μαύρα, ενώ δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε