Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βιάζονται να διοικήσουν την ΕΡΤ!

Βιάζονται να διοικήσουν την ΕΡΤ!

Συνεχίζονται οι γρήγορες διαδικασίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και την τάχιστη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας αναρτήθηκε στη Διαύγεια πρόσκληση για όσους ενδιαφέρονται για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Η εξπρές διαδικασία υποβολής αιτήσεων μάλιστα έληξε προχθές, τη Δευτέρα, λίγα μόλις 24ωρα από την ημέρα ανακοίνωσής της, αν και μεσολαβούσε η αργία της Πρωτομαγιάς και το σαββατοκύριακο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μιλούσαν για… προαποφασισμένες κινήσεις της κυβέρνησης.

Η οποία όμως συνεχίζει τις… εξπρές αυτές διαδικασίες, καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο ηγετικό σχήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Έγκυρες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι το νέο σχήμα αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα, Τετάρτη, αλλά ακόμα και αν αυτό δεν γίνει σήμερα, θεωρείται σίγουρο ότι θα γίνει αύριο, αφού επιθυμία της κυβέρνησης είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συνεδριάσει έως και την Παρασκευή.

Το πότε πρόλαβαν και είδαν τα… βιογραφικά των αιτούντων είναι μία απορία που δεν θα απαντηθεί ποτέ, αλλά ενισχύει τον ισχυρισμό όσων υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες –και τα πρόσωπα βεβαίως, βεβαίως…!- έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό.

Και σε περίπτωση που κάποιος ρωτήσει γιατί η κυβέρνηση βιάζεται τόσο πολύ να βγάλει στον αέρα την ΕΡΤ θα λάβει πολλές απαντήσεις, αφού δεν είναι μόνο ότι το άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποτέλεσε βασική προϋπόθεση στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αλλά και ότι με το επίσημο άνοιγμά της θα μπορέσουν να βρεθούν καλεσμένοι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και κυβερνητικά στελέχη που αρνούνται να εμφανίζονται στη ΝΕΡΙΤ μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Μία ακόμα απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση θέλει η ΕΡΤ να λειτουργεί πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 11η Μαΐου ώστε να μην τεθεί από τους εταίρους θέμα για τις προσλήψεις των απολυμένων μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, τις οποίες έχουν δεσμευθεί προκαταβολικά ότι θα κάνουν. Έτσι ενδεχομένως σήμερα και το αργότερο έως την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το τιμόνι της ΕΡΤ τοποθετούμενοι στο Διοικητικό Συμβούλιο και που θα αντιμετωπίσουν την… έκρυθμη κατάσταση που προβλέπεται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής!

Άλλωστε τα πρόσωπα που ακούγεται ότι θα τεθούν επικεφαλής στον… νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις που αναμένεται να κορυφωθούν μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε