Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

VIDEO: Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών

VIDEO: Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης γίνεται εθελοντής δότης μυελού των οστών

Αρκεί πολύ λίγος χρόνος για να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μέσα από αυτή μπορεί να «δώσεις» ζωή σε παιδιά και ενήλικες που νοσούν από λευχαιμία.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μέσα από την εκπομπή του «Όλα για την Υγεία mou» αποδεικνύει το πόσο απλή, εύκολη και γρήγορη διαδικασία είναι. Η εκπομπή του MEGA ασχολείται με το αίμα και τη συμβολή του στην υγεία του οργανισμού.

Επιστήμονες μιλούν για τις ομάδες αίματος και τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτές, όπως τη διατροφή με βάση την ομάδα αίματος. Επίσης, αναφέρονται στην αιμοδοσία και τα οφέλη της τόσο για αυτούς που δίνουν όσο και για αυτούς που λαμβάνουν αίμα, ενώ επισημαίνουν τη διαφορά μεταξύ της αιματολογικής εξέτασης και της γενικής αίματος. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις συχνότερες παθήσεις του αίματος, όπως τη σιδηροπενική αναιμία, τη θρομβοφιλία, τη αιμορροφιλία και τη λευχαιμία.

Με αφορμή λοιπόν τη θεματολογία της συγκεκριμένης εκπομπής του ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», ενημερώθηκε σχετικά και υπέγραψε αίτηση εθελοντή δότη.

Το πόσο εύκολη, απλή και γρήγορη διαδικασία είναι, αλλά και το ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές και τι γίνεται όταν βρεθεί ότι είναι συμβατοί δότες, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Μέσα από την εκπομπή του «Όλα για την Υγεία mou» που θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 12 Απριλίου 2014, στις 17.40, από το MEGA, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης ενημερώνει λοιπόν μεταξύ άλλων για την εύκολη διαδικασία, αλλά και της μεγάλης σημασίας του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών και να «δώσει» ζωή σε κάποιον ενήλικα ή παιδί που νοσεί από λευχαιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκινητική ιστορία στο Μίλα: “Έπασχα από λευχαιμία. Η μητέρα μου, μου χάρισε ζωή για δεύτερη φορά”

Νίκησε τη λευχαιμία, τη σκότωσαν οι ληστές – Η απίστευτη ιστορία της 25χρονης από την Κόρινθο

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε