Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΒΙΝΤΕΟ: Οι συντελεστές μιλούν για τον “Αγαπητικό της Βοσκοπούλας”

ΒΙΝΤΕΟ: Οι συντελεστές μιλούν για τον “Αγαπητικό της Βοσκοπούλας”

Πρεμιέρα με μία από τις πιο κλασσικές ελληνικές ιστορίες αγάπης κάνει την επόμενη βδομάδα το θέατρο «Παλλάς», εγκαινιάζοντας όχι μόνο την καινούργια θεατρική σεζόν, αλλά και τη δραστηριότητα της εταιρείας παραγωγής «Αθηναϊκά θέατρα».

Το έργο «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» του Δημητρίου Κορομηλά ανεβαίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια που έχει αποδείξει πως αγαπά, γνωρίζει και σέβεται τα ελληνικά έργα, αλλά χωρίς… φολκλόρ διάθεση και αισθητική.

Στη σκηνή του «Παλλάς» θα βρεθούν για πρώτη φορά η Ρένη Πιττακή, η Μαρία Πρωτόπαππα κι ο Χρήστος Στέργιογλου και μαζί τους πρωταγωνιστούν οι Ευγενία Δημητροπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Πάνος Βλάχος, Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Μαγδαληνός, ενώ τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης με ζωντανή ορχήστρα.

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου “Ο «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» είναι ένα ελληνικό, ποιητικό, λαϊκό έργο γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο που διατηρείται αυθεντικός στην παράσταση και εμπλουτίζεται με δημώδη τραγούδια και χορογραφίες. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου με 10.000 παραστάσεις στην θεατρική πορεία του, με πρώτη παράσταση το 1894 στην Οδησσό και 4 κινηματογραφικές μεταφορές με ηθοποιούς θρύλους του ελληνικού σινεμά.

Όλα στον «Αγαπητικό» συμβαίνουν μέσα σε ένα 24ωρο, στη γιορτή της Αναλήψεως που είναι μία μεγάλη ημέρα για τους ανθρώπους του κάμπου, τους τσοπάνηδες, τις βοσκοπούλες και τους τσέλιγκες. Στο επίκεντρο, μία μάνα-χήρα, η Μάρω, που ο μέλλων γαμπρός της, ξυπνάει μέσα της την ξεχασμένη θηλυκότητά της και την καλεί να ξαναζήσει τον μεγάλο, παλιό ερωτά της”.

Δείτε όμως, τι λένε οι συντελεστές της παράστασης που αναμένεται να κερδίσει το φιλοθεάμον κοινό.

Από το Σάββατο 11 Οκτωβρίου λοιπόν στη σκηνή του θεάτρου «Παλλάς» ανεβαίνει «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» και το αισιόδοξο μήνυμά του αναμένεται να λάβουν πολλοί θεατές.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε