Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βραβείο για τον ALPHA

Βραβείο για τον ALPHA

Μετά από δύο επαίνους ήρθε και το βραβείο. Η εταιρική ταυτότητα του ALPHA έχοντας αποσπάσει παλαιότερα δύο επαίνους Ε.Β.Γ.Ε. κέρδισε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Motion Graphics στα Ευρωπαϊκά βραβεία Design, τα European Design Awards (ED-Awards), που έγιναν το Σάββατο, 24 Μαΐου στην Κολωνία της Γερμανίας.

Σκοπός των European Design Awards (ED Awards) είναι η ανάδειξη και η προβολή κάθε χρόνο εξεχόντων δημιουργημάτων στον τομέα της επικοινωνίας και του design. Στηρίζονται από το Διεθνές Συμβούλιο της Επικοινωνίας και του Design και στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν μόνο κριτικοί και δημοσιογράφοι του χώρου του design και όχι δημιουργοί.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν από το κανάλι της Κάντζας «Η εταιρική ταυτότητα του Alpha, ακολουθεί την τάση του παγκόσμιου design, η οποία χαρακτηρίζεται από καθαρές φόρμες, πλακάτα χρώματα και δισδιάστατες εφαρμογές ώστε να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά σε όλες τις πλατφόρμες. Η χαρακτηριστική παλέτα των εταιρικών χρωμάτων δίνει ζωντάνια, συμπληρώνει και σφραγίζει την εικόνα του σταθμού.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι το Alpha logo το οποίο υπογράφει το κλείσιμο όλων των trailer αγκαλιάζοντας σχηματικά τους παρουσιαστές μας, τους ανθρώπους που προσδιορίζουν το πρόγραμμα του σταθμού. Η εταιρία NOMINT σχεδίασε την εταιρική ταυτότητα και ο Alpha συνεργάστηκε με τους: Τόνυ Ζαγοραίο/Σκηνοθέτη, Motion Designer, Art Director, Σταύρο Κυπραίο/ Design, Layout, Art Director, Γιάννη Κωνσταντινίδη – Χρήστο Λεφάκη / ECD, Michael Towers / Additional Animator και Αριστοτέλη Μιχαηλίδη / Παραγωγό».

Στο φετινό διαγωνισμό λοιπόν η κριτική επιτροπή απένειμε στον ALPHA το χάλκινο βραβείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι που βραβεύτηκε.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε