Πέμπτη, 30 Μαΐ
27oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Χιλιάδες πολίτες στήριξαν τη δράση της ΕΙΤΗΣΣΕ για τη «Σωτηρία»- Προσφέρουν ακόμα και χειρονακτική εργασία

Για ακόμα μία φορά οι απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν προσφέροντας ό,τι μπορούσε ο καθένας. Η δράση της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) έγινε από τις 22 έως τις 28 Φεβρουαρίου όπου άνοιξαν οι γραμμές των εταιριών κινητής τηλεφωνίας ώστε το κοινό να προσφέρει «κάτι μικρό για το Νοσοκομείο που προσφέρει κάτι τόσο μεγάλο» και να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακαίνιση της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία».

Τα έξι μέλη της (ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΙ, STAR) ενέταξαν και ειδικά αφιερώματα σε εκπομπές και δελτία Ειδήσεων, ώστε να ενημερωθούν οι τηλεθεατές για τη δραστηριότητα και το έργο της Ογκολογικής Μονάδας και της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία». Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναλυτικά ρεπορτάζ για τις αλλεργίες, τον καρκίνο του μαστού, τη διακοπή καπνίσματος, τη γρίπη H1N1 και τη γρίπη τύπου Β, την πίεση, το αλτσχάιμερ, την αλλεργία στις τροφές και άλλα. Επιπλέον, προβάλλονταν πέντε τηλεοπτικά video που δημιουργήθηκαν με αγαπημένα πρόσωπα από όλους τηλεοπτικούς σταθμούς μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ που μας προέτρεπαν να στηρίξουμε το έργο που προσφέρει η Κλινική.

Έτσι λοιπόν συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 250 χιλιάδες ευρώ μέσα από τα μηνύματα, αλλά η προσφορά δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν χρήματα και παράλληλα συγκινητικές ήταν οι προσφορές τόσο από επαγγελματίες που προσέφεραν υλικοτεχνικά υλικά και υπηρεσίες, όσο και της προσφοράς εργασίας από απλούς πολίτες για να βοηθήσουν στο έργο της ανακαίνισης.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης ο Γενικός Διευθυντής της ΕΙΤΗΣΕΕ, Μανόλης Δραϊνάκης, είπε ότι «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό για την προσφορά του και τη μαζική συμμετοχή του στη δράση. Ήταν συγκινητική και πέρα από κάθε προσδοκία. Όταν ξεκινήσαμε την καμπάνια για τη συγκέντρωση των χρημάτων για την ανακαίνιση της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία» δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου. Για εμάς εκτός από τιμή, το αποτέλεσμα της καμπάνιας είναι και μια ένδειξη της δύναμης που έχει η τηλεόραση η οποία μπορεί να αξιοποιείται θετικά και για καλούς σκοπούς. Και με αυτό ως πυξίδα έχουμε στόχο να συνεχίσουμε και με άλλες τέτοιες δράσεις το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία», καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος δήλωσε ότι «Εκ μέρους της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο ΓΝΑ “Η Σωτηρία” θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην καμπάνια και έστειλαν μηνύματα για τη συγκέντρωση των χρημάτων για την ανακαίνιση της Κλινικής. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ΕΙΤΗΣΕΕ και τα μέλη της που πήραν αυτή την πρωτοβουλία για να συμβάλουν με τον τρόπο τους στο έργο μας. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αλλά και η συνεισφορά σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο μας, καθώς θα αξιοποιηθούν στο σύνολό τους για την κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κλινική μας. Εκτός από την έμπρακτη στήριξη, για μας η καμπάνια αυτή είναι σημαντική, καθώς δείχνει μέσα από τη μαζική συμμετοχή του κοινού ότι η δουλειά μας αναγνωρίζεται και μας δίνει δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε».

Η δράση υλοποιήθηκε μέσω της ΜΚΟ της Μονάδας του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ) που είναι μια Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Η δράση της ΕΙΤΗΣΕΕ όμως δεν πρόκειται να σταματήσει καθώς μετά τη θερμή ανταπόκριση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και ποδοσφαιρικός αγώνας και συναυλία και τα έσοδα να δοθούν για την ανακαίνιση της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία».

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε