Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Accor: Στόχος για 300 νέα ξενοδοχεία και resort το 2022 – Τα σχέδια για Ελλάδα

Accor: Στόχος για 300 νέα ξενοδοχεία και resort το 2022 – Τα σχέδια για Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στους τρεις πρώτους προορισμούς παγκοσμίως για τους Βορειοευρωπαίους από την Accor, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ξενοδοχειακά brands στον κόσμο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρεία φιλοξενίας στην Ευρώπη και την 6η μεγαλύτερη παγκοσμίως, με παρουσία σε περισσότερες από 110 χώρες. Σύμφωνα, με στοιχεία του παγκόσμιου δικτύου της Accor, το 2021, ο όμιλος άνοιξε 288 ξενοδοχεία και resorts και 41.000 δωμάτια, ενώ πρόθεση αποτελεί μέχρι και τις αρχές του 2023, οι ομάδες ανάπτυξης και λειτουργίας της Accor να ανοίξουν τις πόρτες σε πολλά νέα εμβληματικά ακίνητα σε όλο το χαρτοφυλάκιο των brands του ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του έτους που έληξε και των προοπτικών από το 2022 και μετά, ο όμιλος πέτυχε καθαρό ρυθμό ανάπτυξης 3% το 2021, καταγράφοντας περισσότερα ανοίγματα και συμβόλαια από οποιονδήποτε άλλο παγκόσμιο ανταγωνιστή στις ιστορικές και κύριες αγορές του.

Οι αναπτυξιακές επιδόσεις της εταιρείας το 2021 κινήθηκαν ιδιαίτερα δυναμικά στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη αντιπροσώπευε την #1 αγορά για την Accor με την υπογραφή 153 νέων ξενοδοχείων, που αντιπροσωπεύουν ανάπτυξη +20% έναντι του 2020. Η Κίνα κατείχε τη #2 θέση της Accor όσον αφορά την υπογραφή συμβολαίων το 2021, με το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στο +39% έναντι του 2020, ενώ η περιοχή ΙΜΕΑΤ (Ινδία, Μέση Ανατολή, Αφρική, Τουρκία) ενίσχυσε τη στρατηγική της θέση κατά τη διάρκεια του έτους.

Στην Ελλάδα λειτουργεί επτά μονάδες και σχεδιάζει να προσθέσει άλλες τέσσερις άμεσα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Sebastian Bazin σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τα εγκαίνια του πεντάστερου Athens Capital Hotel, στην πλατεία Συντάγματος, είχε εκφράσει την πρόθεση, να δημιουργήσει η Accor ένα εκπαιδευτικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, διεθνούς εμβέλειας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις