Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Aegean: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ

Aegean AEGEAN

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων προχωρά η Aegean. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια θα ανέλθουν σε €60 εκατ. Η περίοδος άσκησης δικαιώματος προτίμησης ξεκινά στις 27 Μαίου και θα διαρκέσει έως 9 Ιουνίου 2021.

Συνολικά θα διατεθούν 18.750.000 μετοχές με ονομαστική αξία 0,65 ευρώ και τιμή διάθεσης 3,20 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς. Δικαίωμα προτίμησης έχουν οι παλαιοί μέτοχοι της Aegean (σε αναλογία 0,262542164271582 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή).

Αναπτυξιακό πρόγραμμα

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ της Aegean, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου η αεροπορική να λάβει την κρατική κεφαλαιακή ενίσχυση ύψους 120 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, ιδιαίτερα σημαντικό για την μεγάλη αεροπορική εταιρεία αποτελεί η επιτυχής κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, καθώς σε περίπτωση μερικής κάλυψης, η αύξηση θα ματαιωθεί.

Σχετικά με τους όρους της αύξησης, ενδεικτικά σημειώνεται ότι μέτοχος που κατέχει 100 παλαιές μετοχές θα δικαιούται μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων του 26 Νέες Μετοχές. Αντίστοιχα, ο μέτοχος που κατέχει 10 παλαιές μετοχές θα δικαιούται μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων του 2 Νέες Μετοχές.  Οι νέες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στις 16 Ιουνίου.

Όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, σύμφωνα με όσα είχε πει ο  πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό αναμένεται από τα μέσα Ιουνίου και αποτελεί συνάρτηση της προόδου των εμβολιασμών στην Ελλάδα και τη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.  Το στοίχημα για την εταιρεία και τον κλάδο των αερομεταφορών τώρα, – όπως είχε τονίσει ο ίδιος – είναι να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν «καταστροφικό» για όλους.

Η επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα σημάνει και την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος, καθώς προβλέπεται η παραλαβή 46 ακόμη νέων αεροσκαφών Α320neo. Για την παραλαβή τους, η Aegean έχει επιμηκύνει τους χρόνους παράδοσης από το 2022 έως το 2026, ωστόσο, μέσα στον επόμενο μήνα, αναμένεται να παραλάβει το ένατο, κατά σειράν, αεροσκάφος.

Σχετικά δε, με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να σημειωθεί, ότι το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 19.05.2021 είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στις ιστοσελίδες του Χρηματιστηρίου, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της εταιρείας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις