Δευτέρα, 27 Μαΐ
24oC Αθήνα

Aldemar Resorts – Συνεδριακό Κέντρο: Νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

Aldemar Resorts – Συνεδριακό Κέντρο: Νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

Νέα δεδομένα στην τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας δημιουργεί η υλοποίηση του συνεδριακού κέντρου του Ομίλου Aldemar Resorts, που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Olympian Village στη Σκαφιδιά της Ηλείας. Πρόκειται για το Ilis Congress Center, που όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts  Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, το εν λόγω συνεδριακό είναι ένα σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, καθώς θα συμβάλλει στην ανάδειξη μιας περιοχής που ενώ διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα βρίσκεται εκτός της πρώτης γραμμής στην τουριστικής ανάπτυξη της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή συνδέεται με  3 αεροδρόμια, Αθηνών, Αράξου, Καλαμάτας και  ένα λιμάνι που επικοινωνεί με την Δυτική Ευρώπη,  εντούτοις η Δυτική Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για επενδύσεις κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παρούσα επένδυση είναι η μεγαλύτερη στην ευρύτερη περιοχή. Εστιάζοντας στο νέο συνεδριακό ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει πως πρόκειται για μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ και το  Ilis Congress Center αποτελεί το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο συνεδριακό κέντρο στην Ελλάδα, ενώ είναι και από τα μεγαλύτερα, που μπορούν να φιλοξενήσουν πολύ μεγάλες συνεδριακές εκδηλώσεις.

Το Ilis Congress Center έχει συνολική έκταση 9.000 m2 και συνολική δυναμικότητα ως 3.000 άτομα σε παράλληλες εκδηλώσεις. Η εντυπωσιακή κεντρική αίθουσα, “Zeus”, έχει μέγιστη χωρητικότητα 1.200 άτομα, ενώ στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται συνοδευτικοί χώροι δεξιώσεων και γευμάτων και υποστηρικτικές αίθουσες. Το  Ilis Congress Center κατασκευάστηκε βάσει διεθνών προτύπων και προδιαγραφών και χάρη στην ευελιξία διαρρύθμισης που παρέχει προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε είδους συνεδρίου, έκθεσης και εκδήλωσης.  Μάλιστα στην πλειοψηφία του φτιάχτηκε από ελληνικά χέρια και ελληνικά υλικά υπογράμμισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της προσέλκυσης συνεδριακών εκδηλώσεων,  ήδη για το 2025 έχουν κλείσει 3 μεγάλα συνέδρια που ξεπερνάνε τα 600 άτομα σημείωσε ο κ. Αγγελόπουλος ενδεικτικό της δυναμικής που έχει ο συνεδριακός τουρισμός, ενώ και για το 2024 έχουν κλείσει τους χώρους σημαντικά συνέδρια, ιατρικά και αγροτικά, τα οποία ήλθαν νωρίτερα από ό,τι τα περίμενε ο Όμιλος της Aldemar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις