Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Alpha Bank: Εκπονεί φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού -Τι προβλέπει

Alpha Bank: Εκπονεί φιλόδοξο πρόγραμμα μετασχηματισμού -Τι προβλέπει

Πρόγραμμα για το μετασχηματισμό της Alpha Bank, με την ονομασία «the alpha blueprint», δρομολογεί η τράπεζα. Το πρόγραμμα παρουσίασε ο CEO της τράπεζας, Βασίλης Ψάλτης και μεταξύ άλλων προβλέπει συνολικές επενδύσεις και δαπάνες αναδιάρθρωσης 430 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα μετασχηματισμού.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο του έχει να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις, καθώς και να καταστήσει την τράπεζα περισσότερο λειτουργική, ανθεκτική και κερδοφόρα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε η Alpha Bank στοχεύει σε:

-Βελτίωση παραγωγικότητας κατά 25%, με ταυτόχρονη μείωση του μέσου χρόνου διεκπεραίωσης εργασιών και του λειτουργικού κινδύνου.

– Καθαρή μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 60 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, από το σύνολο των παρεμβάσεων, την αξιοποίηση τεχνολογιών, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και τον εξορθολογισμό του λειτουργικού μοντέλου.

– Επίτευξη επιπλέον εσόδων ύψους 60 εκατ. ευρώ από τόκους και 65 εκατ. ευρώ από προμήθειες στη Λιανική Τραπεζική μέσα σε 4 έτη .

-Αύξηση εσόδων από τόκους κατά 200 εκατ. ευρώ και αύξηση εσόδων από προμήθειες κατά 35 εκατ. ευρώ μέχρι το 2024 στην Τραπεζική Επιχειρήσεων.

Ακόμη, όπως ειπώθηκε, τo webbanking, που θα ενισχυθεί με επενδύσεις, γίνεται πλέον βασικό κανάλι πωλήσεων και εξυπηρέτησης, ενώ τα καταστήματα αναβαθμίζονται σε κομβικό σημείο παροχής υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ πελατών και στελεχών της τράπεζας. Το πλάνο επενδύσεων στην τεχνολογία υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις