Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Alpha Bank: Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Ζητά 800 εκατ. ευρώ

Alpha Bank: Ξεκινά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Ζητά 800 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει από την Κεφαλαιαγορά η Alpha Bank, καθώς σήμερα (28/6) ξεκινά η δημόσια προσφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του τρέχοντος μηνός, ενώ η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών εκτιμάται στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης σε μήνυμα του στους εργαζόμενους της τράπεζας, «Η αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ, η πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, θα δώσει τη δυνατότητα στην Alpha Bank να αποτελέσει τον κορυφαίο τραπεζικό εταίρο στην πορεία μετασχηματισμού της χώρας».

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι η Paulson & Co θα συμμετάσχει κατά ποσοστό που της αναλογεί (pro rata) στην αύξηση, ενώ στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφέρεται επίσης, ότι και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα εγγραφεί στην ιδιωτική τοποθέτηση. 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, οι νέες μετοχές θα διατεθούν στην Ελλάδα, σε επενδυτές λιανικής και σε ειδικούς επενδυτές στο πλαίσιο δημόσιας προσφοράς και εκτός Ελλάδας, σε ειδικούς, σε θεσμικούς και σε άλλους επιλέξιμους επενδυτές (συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών, βάσει μιας ή περισσότερων εξαιρέσεων από την υποχρέωση δημοσίευσης ή διασυνοριακής χρήσης ενημερωτικού δελτίου σύμφωνα με τον Κανονισμό περί Ενημερωτικών Δελτίων ή/και άλλες εφαρμοστέες εθνικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον Κανόνα 144.

Η Δημόσια Προσφορά και η Ιδιωτική Τοποθέτηση θα διενεργηθούν παράλληλα. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εξουσιοδοτηθεί δυνάμει της από 15 Ιουνίου 2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας όπως καθορίσει τον επιμερισμό των Νέων Μετοχών της Συνδυασμένης Προσφοράς μεταξύ Δημόσιας Προσφοράς και Ιδιωτικής Τοποθέτησης.

Η Τιμή Διάθεσης για κάθε μία Νέα Μετοχή θα καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με βάση τα αποτελέσματα διαδικασίας διεθνούς βιβλίου προσφορών που θα διεξαχθεί από τους Γενικούς Συντονιστές και Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών στο πλαίσιο της Ιδιωτικής Τοποθέτησης εκτός Ελλάδος. Σε κάθε περίπτωση, η Ανώτατη Τιμή Διάθεσης ορίζεται σε €1,20 ανά Νέα Μετοχή, ωστόσο θα γνωστοποιηθεί μέσω ξεχωριστής ανακοίνωσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις