Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Attica Bank: Αύξησε τις καταθέσεις της στο 9μηνο

Attica Bank

Κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020, σε μία δύσκολη διεθνώς περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των προβλημάτων που επέφερε σε όλα τα στάδια της οικονομικής ζωής και δράσης των επιχειρήσεων, η Attica Bank συνέχισε τις προσπάθειές για ενίσχυση και διεύρυνση της θέσης της στην αγορά.

Έτσι, το φετινό 9μηνο αύξησε τις καταθέσεις της, αλλά και τις χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις, ενώ μείωσε περαιτέρω το λειτουργικό της κόστος και αύξησε τις προβλέψεις της, το οποίο επηρέασε αναλόγως και τα αποτελέσματά της. Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου, η Attica Bank ενίσχυσε τη διοικητική και λειτουργική της δομή, προσελκύοντας ικανά και έμπειρα στελέχη της τραπεζικής αγοράς, τοποθετώντας τα σε καίριες θέσεις της τράπεζας, διασφαλίζοντας έτσι τη μελλοντική της πορεία.

Τέλος, ολοκλήρωσε την αναδιοργάνωση των ομολόγων της τιτλοποίησης Artemis, αυξάνοντας τις χρηματοροές που λαμβάνει και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της διαχείρισης τους, ενώ σύντομα θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις από το γενικότερο μέτωπο των τιτλοποιήσεων της.

Διοίκηση, εργαζόμενοι και μέτοχοι, εστιάζουν στην εξυγίανση, με στόχο να καταστεί η Attica Bank μια σύγχρονη τράπεζα, που θα συμβάλει στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Το 9μηνο σε αριθμούς

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά περίπου 17,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 12,0% σε ετήσια βάση και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 6,2% σε ετήσια βάση.

Οι νέες χρηματοδοτήσεις και αναχρηματοδοτήσεις έφθασαν στα 215 εκατ. ευρώ για το 9μηνο 2020 έναντι 75 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου, τα ίδια κεφάλαια έφτασαν τα 454 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε σε 12,6%.

Δήλωση της Διοίκησης για την επόμενη μέρα

Η πανδημία εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά την μεγέθυνση της οικονομίας. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας που εξαπλώθηκε με μεγαλύτερη ένταση στην Ευρώπη, οδήγησε την Ελληνική Κυβέρνηση στην απόφαση για ένα δεύτερο lockdown σε όλη την Επικράτεια. Ωστόσο, ευοίωνες είναι οι προοπτικές που δημιουργήθηκαν από τις ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο. Σημαντική προτεραιότητα πλέον για όλους αποτελεί η σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας στην οικονομία. Η θετική αντίδραση επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις υγειονομικές εξελίξεις, αναδεικνύει την πιθανότητα σχετικά γρήγορης αντιστροφής του δυσμενούς κλίματος. Η ολοκλήρωση ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου και η διαμόρφωση μηχανισμών για την αποτελεσματική χρήση των πόρων του εγκεκριμένου πλέον Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ αποτελούν προϋποθέσεις για την ανάταξη στην μετά COVID-19 εποχή. Η Attica Bank συνεχίζει την προσπάθειά της να διευρύνει τη θέση της στην αγορά».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις