Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Attica Bank: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα εξυγίανσης, 15/09 η απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Attica Bank

Ενίσχυση των καταθέσεων και περιορισμό των ζημιών εμφανίζει στο πρώτο εξάμηνο η Attica Bank, με τη διοίκηση να δηλώνει ότι αποδίδει καρπούς το πρόγραμμα εξυγίανσης και μετασχηματισμού της. Την επόμενη ημέρα της τράπεζας θα καθορίσει η έγκριση των όρων  αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, απόφαση που θα ληφθεί σε προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση.

Όπως τονίζουν από την τράπεζα, ορατά πλέον είναι τα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει η πιστή εφαρμογή του 3ετούς επιχειρηματικού σχεδίου που εκπόνησε η διοίκηση της Attica Bank για τη δυναμική επανεκκίνησή της Τράπεζας και την επιστροφή της σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου,  Αυτό καταδεικνύεται από τη συνολική εικόνα βελτίωσης σχεδόν σε όλους τους οικονομικούς δείκτες κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Η βελτίωση αυτή έρχεται να καταγράψει με εμφατικό τρόπο τα πρώτα δείγματα ουσιαστικής ανάπτυξής της και να σηματοδοτήσει την επιτυχία του προγράμματος μετασχηματισμού της.

Υιοθετώντας έναν ολοκληρωμένο και ενεργητικό σχεδιασμό εξυγίανσης και ανάπτυξης και έχοντας ήδη ρυθμίσει το θέμα του αναβαλλόμενου φόρου, με την έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών τίτλων, η Attica Bank προχωρά στην υλοποίηση της απόφασής της να προχωρήσει σε αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο την αποκατάσταση των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας, την αύξηση των χορηγήσεων της και τη δυναμική επέκτασή της.

Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, η Attica Bank συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στις 15 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00, η οποία – λόγω των προληπτικών μέτρων της πανδημίας που εξακολουθούν να ισχύουν – θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στα γραφεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί των προτεινόμενων όρων  της αύξησης.

Ειδικότερα, με απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας, ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επικείμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στα οποία περιλαμβάνονται:

–              Αύξηση ονομαστικής αξίας υφιστάμενων κοινών  μετοχών από 0,30 ευρώ σε 18 ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών με τη συνένωση 60 μετοχών σε 1 (reverse split)

–              Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 136.838.692,60 ευρώ, με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 18 ευρώ σε 0,20 ευρώ, με σκοπό τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού

–              Παροχή δυνατότητας στο Δ.Σ. της τράπεζας να περιορίσει ή να καταργήσει το δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις