Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Blue Star: Στηρίζει τον πολιτισμό και τις Μικρές Κυκλάδες

Blue Star: Στηρίζει τον πολιτισμό και τις Μικρές Κυκλάδες

Το πρώτο νομαδικό παιδικό φεστιβάλ στο Αιγαίο, Bluestarino Festival, αποκλειστικά για τους μαθητές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού, στήριξε η Blue Star Ferries, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων της και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group “Πλέουμε Μαζί”.

Το Bluestarino Festival, αποτελεί το πρώτο πλανόδιο παιδικό φεστιβάλ θεματικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Σκοπός του φεστιβάλ της Blue Star Ferries είναι η ουσιαστική επαφή των παιδιών των μικρών νησιών μας, με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες, καθώς και η δημιουργία της αντίληψης στις νέες γενιές, ότι για την προστασία του περιβάλλοντος όλοι έχουν ευθύνη, όλοι είναι απαραίτητοι και κανείς δεν περισσεύει σε μία κοινωνία.  

Η μασκότ της Blue Star Ferries, ο Bluestarino, ταξίδεψε με το ομώνυμο φεστιβάλ στην Δονούσα (7/10), στο Κουφονήσι (8/10), στην Αμοργό (9-10/10), στην Σχοινούσα (11/10) και στην Ηρακλειά (12/10). Το Bluestarino Festival απέδειξε ότι δεν υπάρχουν Άγονα Νησιά παρά μόνο Γόνιμοι Τόποι, καθώς στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν περίπου 250 παιδιά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μεγάλος αριθμός γονέων στις ψυχαγωγικές δράσεις.  Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή στην Ηρακλειά, όπου συμμετείχαν τα 7 συνολικά παιδιά που ζουν στο νησί.

Το Bluestarino Festival διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Τα Βιβλία Παίζει», η οποία δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής δράσης. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις