Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Bosch: Με 246 εκατ. τζίρο ξεπέρασε τους στόχους στην Ελλάδα – Τι δηλώνει ο CEO Ιωάννης Κάπρας

Bosch: Με 246 εκατ. τζίρο ξεπέρασε τους στόχους στην Ελλάδα – Τι δηλώνει ο CEO Ιωάννης Κάπρας

Παρόλο που το 2022 αποτέλεσε μια απαιτητική χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, η Bosch κατάφερε να σημειώσει ανάπτυξη στην Ελλάδα, διατηρώντας μια σταθερά ανοδική πορεία. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch Ελλάδος κ. Ιωάννης Κάπρας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου έτους και η στρατηγική ανάπτυξης του τρέχοντος.

Ειδικότερα, το 2022 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 11,3% στα 245,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όσον αφορά τις θέσεις εργασίας, να σημειωθεί, ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που απασχολούνται στον όμιλο Bosch στην Ελλάδα ανήλθε στα 280 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση τον Δεκέμβριο του 2022.

Δράση στην Ελλάδα

Όσον αφορά τον κύκλο εργασιών ανά τμήμα και δραστηριότητα, το τμήμα αυτοκίνησης σημείωσε συνολική αύξηση 9,5% στην Ελλάδα. Το τμήμα των Καταναλωτικών Αγαθών κατέγραψε μια αύξηση της τάξεως του 14,4%, ενώ το τμήμα Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων σημείωσε μείωση, 6,4%, η οποία θεωρείται μικρή δεδομένου του ισχυρού αντίκτυπου των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης. Τέλος, ο τομέας των Βιομηχανικών Λύσεων σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 20%

Οι μεγάλες προκλήσεις

Όπως τόνισε ο κ. Κάπρας, στο πλαίσιο σχολιασμού των οικονομικών αποτελεσμάτων: «Το 2022 ήταν αναμφίβολα ένα έτος γεμάτο προκλήσεις. Η ενεργειακή κρίση και οι επιπτώσεις της, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και των επιτοκίων, καθώς και ο πληθωρισμός αποτέλεσαν επιγραμματικά τη βάση ενός δυσμενούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος το περασμένο έτος. Κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η εταιρεία κατάφερε όχι μόνο να ανταποκριθεί με επιτυχία, αλλά και να σημειώσει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα αυτό τα αποδίδουμε σίγουρα στις ισχυρές βάσεις που διαθέτει μια εταιρεία όπως η Bosch, αλλά κυρίως στα αντανακλαστικά της εταιρείας που της επιτρέπουν να προσαρμόζεται στις αλλαγές και τις νέες συνθήκες του περιβάλλοντος».

Πράσινη πολιτική

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων, ανακοινώθηκε επίσης, ότι το 2022, η Bosch Ελλάδας παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη του κοινωνικού συνόλου, συνέβαλε στη αρωγή οργανισμών με έντονη δράση και αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, όπως είναι οι Γιατροί του Κόσμου, ο Δήμος Κρωπίας και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον, συνέβαλε μέσω της στήριξης σε φοιτητικές ομάδες μηχανικής με εξειδίκευση στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης, ενώ η εταιρεία σύναψε για ακόμη μια χρονιά συνεργασία με τη φοιτητική ομάδα Prom Racing, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατασκευάζει ένα αναβαθμισμένο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχουν στους αγώνες «Formula Student».

Η επόμενη μέρα

Όπως ανέφερε ο κ. Κάπρας, για το τρέχον οικονομικό έτος, αναμένεται ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας της τάξεως 2,4% κάτι που φαίνεται και από τα στοιχεία των πρώτων μηνών του έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται ότι η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα αυξηθεί κατά 1,7%. «Παρότι αναμένουμε μια απαιτητική χρονιά και στην Ελλάδα λόγω της τρέχουσας κατάστασης, παραμένουμε προσηλωμένοι στην τοπική αγορά και τις μακροπρόθεσμες δυνατότητές της», τόνισε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ομιλικό επίπεδο, όλες οι προσπάθειες της Bosch συμβάλλουν προς τη λύση της ενεργειακής κρίσης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις