Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Business deal: Συνέργεια της Μικροζυθοποιίας Νήσος και Coffee Island – Καινοτόμο προϊόν και νέα σχέδια

Business deal: Συνέργεια της Μικροζυθοποιίας Νήσος και Coffee Island – Καινοτόμο προϊόν και νέα σχέδια

Μπύρα με καφέ σε ένα προϊόν, είναι η καινοτομία που εμπνεύστηκαν και λάνσαραν από κοινού η ζυθοποιία Νήσος και η Coffee Island, αμφότερες μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.  Πρόθεση είναι το νέο προϊόν να αποτελέσει την αρχή μιας αγαστής συνεργασίας, απ’ όπου θα προκύψουν και νέοι κωδικοί με βασικά συστατικά την μπύρα και τον καφέ.  Κοινά σχέδια υπάρχουν τόσο για την ελληνική, όσο και για τις διεθνείς αγορές.

Το πρώτο καινοτόμο προϊόν Coffee Cold Brew Beer, που προέκυψε από τη συνεργασία των δύο εταιρειών παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο εκ των ιδρυτών της μικροζυθοποιίας Νήσος κ. Αλέξανδρος Κουρής και ο διευθύνων σύμβουλος της Coffee Island κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.  Όπως είπαν: Μέσα από το νέο προϊόν, οι δύο πλευρές μοιράζονται την κουλτούρα για την αριστεία και την καινοτομία και συνεισφέρουν στην επιχειρηματική ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, αποκτώντας παράλληλα, νέα ώθηση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

Οι συνέργειες είναι η απάντηση απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, ανέφερε από την πλευρά του και ο Άγις Πιστιόλας πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση.  Όπως τόνισε ο κ. Πιστιόλας : Η Coffee Cold Brew Beer αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας και co-branding και επιβεβαιώνει ότι στους κόλπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν οι συνθήκες που προωθούν και διευκολύνουν όλο και πιο σημαντικές συνέργειες μεταξύ των Μελών».

Το καινοτόμο προϊόν εισήχθη στην ελληνική αγορά τον Ιούλιο του 2022 στα καταστήματα Coffee Island, που αριθμούν τα 430 στην Ελλάδα και 490 συνολικά στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Σχέδια υπάρχουν για διανομή του προϊόντος σε περισσότερα σημεία πώλησης, ενώ σύμφωνα με το κοινό σχεδιασμό των δύο πλευρών, το καλοκαίρι του 2023 ξεκινάει η τοποθέτηση του καινοτόμου προϊόντος και στην Κύπρο, πάλι μέσω του δικτύου καταστημάτων Coffee Island.  Οι δύο πλευρές εξετάζουν την κοινή είσοδο και σε νέες αγορές του εξωτερικού, ωστόσο τα βήματα θα εξεταστούν προσεκτικά.

Όσον αφορά με την πορεία της μπύρας Νήσος και τα προσεχή σχέδια, όπως είπε ο κ. Κουρής, η κατανάλωση αυξήθηκε σημαντικά, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία και για τις προοπτικές της νέας παραγωγικής μονάδας, που κατασκευάζει η εταιρεία στην Κόρινθο, με προοπτική να τεθεί σύντομα σε λειτουργία.

Νέα σχέδια υλοποιεί από την πλευρά της και η Coffee Island, καθώς τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η γραμμή παραγωγής και συσκευασίας μεταλλικής κάψουλας καφέ στην Πάτρα, επένδυση που δίνει νέες προοπτικές ανάπτυξης στην εταιρεία.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις